Toijalan satamaan suunnitellun ravintolahankkeen kannattavuudesta ei ole varmuutta – ”Rakennustavan selvittyä voidaan tehdä kustannusarvioita rakentamisesta”

Toijalan sataman asemapiirustuksessa suunniteltu ravintola on piirretty nurmialueen ja parkkipaikan rajalle nurmen puolelle. Asemapiirros Akaan kaupunki.

Kuutar-risteilyiden yrittäjänä tunnettu Awe Vilpas puuhaa Toijalan satamaan ravintolaa. Ravintolalle on suunniteltu sijoituspaikaksi uimarannan viereistä nurmikkoaluetta. Akaan kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván myönsi poikkeamisluvan pinta-alaltaan 210 neliön ravintolalle keväällä 2022. Alkuperäinen tavoite oli saada ravintola avattua jo kesäksi 2022.

– Elättelin kovasti toivetta, että saataisiin talven aikana byrokratia ohi, mutta se vei oman aikansa. Aikataulu menee nyt niin, että rakentamaan päästään varmaan syksyllä. Ei sinne ole mitään syytä tuoda kaivinkoneita kuokkimaan keskellä kesää, Vilpas kertoi Akaan seudulle toukokuussa 2022.

Heinäkuussa 2022 Vilpas kertoi, että en tiedä millä aikajänteellä ja koska ravintolan suhteen tapahtuu, ja hanke siirtyy väistämättä syksylle.

– En ole ehtinyt keskittyä asiaan yhtään. Risteily-yrittäjälle tämä aika vuodesta on sellaista, että kaikki päivät täyttyvät risteilyistä ja niihin liittyvistä asioista. Tekemistä ja miettimistä on niin paljon, että en muista, kumpaan jalkaan kenkä laitetaan, yrittäjä kuvasi Akaan Seudulle heinäkuussa.

Maaperä tutkittava ensin

Awe Vilppaan mukaan suunnitellun ravintolan rakennuspaikalla alkavat keväällä maaperätutkimukset.

– Ensi keväänä, roudan sulettua tehdään maaperätutkimukset, jonka jälkeen voidaan lähteä suunnittelemaan pohjatöiden toteutustapaa. Maaperä on ilmeisesti melko pehmeää, joten ilman tätä työvaihetta ei voi tehdä oikein mitään, Vilpas sanoo.

Rakennustavan selvittyä voidaan tehdä kustannusarvioita rakentamisesta.

– Sen kautta saadaan jonkinlaista faktaa hankkeen kannattavuudesta, Vilpas päättää.

Kommentointi on suljettu.