Jumalan tien kulkijat

Profile Image of Lukijalta

Elämässämme tulee vastaan monenlaisia vaiheita. On hyviä päiviä ja on huonoja päiviä. Toisinaan jaksaa paremmin, ja toisinaan uupumus ja elämän haasteet vievät voimat. Onneksi me kelpaamme Jeesukselle sellaisina kuin olemme. Aina voi Hänen luokseen palata takaisin epäröimättä kelpaanko minä.

Ihmisinä rakennamme itsellemme monia aitoja ylitettäväksi emmekä pääse riman yli. Jeesukselle kelpaamme, kun pyydämme Häneltä apua ja luotamme siihen, että Hänen sovitustyönsä ristillä riittää. Jeesuksen sanat ”Se on täytetty” pätee tänäkin päivänä.

Jumalan tien kulkeminen ei ole aina helppoa ja kivutonta. Usein uuvumme ja väsymme. Jumala on Sanassaan luvannut olla meidän kanssamme joka hetki. Hän tahtoo olla elämässämme mukana.

Hän tahtoo auttaa ja tukea meitä. ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon” (Matt. 11:28). Tärkeää on pyytää häneltä apua ja voimia.

Kompastumme ja epäilemme välillä, onko Jumalaa edes olemassa, kun Hän ei tunnu tietävän hätääni.  Välillä tuntuu, kuin Jumala ei kuulisi rukouksiamme lainkaan. Hänen ajatuksensa ovat paljon suuremmat kuin meidän ajatuksemme.

Virsi 525 lohduttaa minua tällaisissa tilanteissa. ”Suurempi kuin sydämeni Jumalan on rakkaus. Suurempi kuin oma tahto kutsujan on laupeus. Suurempi kuin oma into, ehdottomuus mieleni, uskollisuus Jumalamme kaikkea on suurempi”. Tämä virsi on ollut minun lohtuni elämän vaikeuksien keskellä. Olen saanut siitä voimaa ja lohtua.

Pekka Simojoki laulaa: ”Älä luovuta vielä, älä luovuta. Sinun puolellasi on itse Jumala”. Vaikeuksien tullessa käänny yhä uudelleen Jumalan puoleen. Pidä lujemmin Hänen lupauksistaan kiinni. Vaikka emme näe tietä edessämme, olemme silti turvassa, kunhan kätemme on Jumalan kädessä.

Eräs viisas ihminen on sanonut: ”Ei ole väliä missä olemme, tärkeintä on, kuka on meidän kanssamme”. Kun Jeesus on kanssamme murheen laaksossa, meillä ei ole mitään hätää. Vaikka ympärillä olisi minkälainen myrsky tahansa, voimme omistaa Jumalan antaman rauhan sisimmässämme.

”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille”. (Joh. 14:27) Kiitollisuus valtaa mielen. Jumala on ollut kaikessa mukana. Hän on suojellut ja varjellut. Meillä on turva Jumalassa, joka on rakastanut meitä niin paljon, että Hän antoi oman Poikansa kuolla ristillä meidän puolestamme. ”Olettehan te arvokkaampia kuin kaikki varpuset”, Matt. 10:31. ”Katso, kätteni hipiään olen minä sinut piirtänyt”, Jesaja 49:16. Nämä lupaukset on meille Raamatun Sanassa annettu. Niihin voimme tarttua kiinni ja luottaa Jumalan huolenpitoon, armoon ja rakkauteen.

Runsasta Jumalan siunausta sinun elämääsi!

 

Marja Lamminen

Kirjoittaja on Akaan seurakunnan vs. diakoniatyöntekijä