Akaalainen Suvi Jaakkonen on lähihoitaja ja taidemaalari – Pääkirjastossa näyttelyä pitävällä taiteilijalla on kolme tärkeää väriä

Suvi Jaakkosen näyttely Luonnollista voimaa on esillä Akaan pääkirjastossa Toijalassa. Kuvassa akryylimaalaus Syyspäivä. Kuva: Tarja Antola

Akaan pääkirjastossa Toijalassa on tammikuun ajan esillä akaalaisen Suvi Jaakkosen taidenäyttely Luonnollista voimaa.

Jaakkonen on valmistunut vuonna 2021 kuvataiteilijaksi ja taidemaalariksi Alfa Art -taidekoulusta. Päätyönään hän opettaa kuvataidetta Pirkan Opistossa Lempäälässä ja Vesilahdessa oppilainaan 7–20-vuotiaita nuoria. Tampereelta vuonna 2008 Akaaseen muuttaneeseen Jaakkosen perheeseen kuuluu mies ja kolme lasta.

Hoitoalalta taiteen pariin

Jaakkonen on ensimmäiseltä ammatiltaan lähihoitaja, ja alan töitä hän on tehnyt monipuolisesti, mutta eniten hammashoitajana. Nykyisin hän tekee hammashoitajan töitä harvakseltaan keikkaluontoisesti.

– Mietin pitkään, että voisin tehdä myös jotain muuta, ja koska piirtäminen, maalaaminen ja taide yleensä on aina kiehtonut, hain Päivölään suorittamaan taiteen perusopintoja, Jaakkonen kertoo.

Taideopinnot innostivat opiskelemaan lisää, mikä johti lopulta taidekouluun. Jaakkosta kiinnostaa myös hoito- ja taidealan osaamisen yhdistäminen. Jaakkosen mukaan taide voi tuoda elämään voimaa, vaikka ei osaisi piirtää tai maalata.

Lupaus (vas.) ja Rantaa kohden ovat akryylimaalauksia. Kuva: Tarja Antola

Kolme mieleistä väriä

Taideopinnot ovat saaneet Jaakkosen innostumaan monista tekniikoista, mutta erityisesti häntä kiehtoo akvarelli- eli vesivärimaalaus.

– Se on vaativaa, ja siinä voi jatkuvasti kehittyä, mutta mukana on myös sattumaa, jota voi hyödyntää, Jaakkonen sanoo.

Pikkutarkkojen akvarellitöiden lisäksi näyttelyssä on mukana abstraktimpia akryylimaalauksia. Yhteinen nimittäjä on luonto, josta aiheet usein kumpuavat ja jossa Jaakkonen myös maalaa töitään. Taiteilija nimeää omiksi väreikseen sinisen, vihreän ja keltaisen.

– Vieroksun kaikkea synkkää. Päällimmäisenä ovat värit ja positiivisuus, Jaakkonen kertoo.

Suvi Jaakkosen työt ovat esillä pääkirjastossa tammikuun ajan. Oikealla akryylityö Välke auringon. Kuva: Tarja Antola