MLL järjestää perhekummikoulutusta Akaassa

Riikka Ala-Nikkola MLL:n Hämeen piiristä koordinoi perhekummitoimintaa Pirkanmaalla.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeen piiri järjestää yhteistyössä Akaassa toimivien MLL-yhdistysten kanssa perhekummikoulutusta maanantaina 7. ja 14. marraskuuta kello 17.30–19.30 Kulttuuritalo Laaksolassa Toijalassa. Koulutus on maksuton.

Perhekummi on MLL:n kouluttama aikuinen vapaaehtoinen, joka haluaa antaa aikaansa perheille, joissa on 0–10-vuotiaita lapsia tai joissa odotetaan vauvaa. Perhekummius ei vaadi erityistaitoja. Kuulevat korvat ja mieli sekä halu olla läsnä perheille riittävät. Perhekummi ei ole lastenhoitaja eikä kodinhoitaja.

– Perhekummi tapaa perhettä pari kertaa kuussa yleensä perheen kotona tai yhteisen tekemisen merkeissä, kertoo perhekummitoimintaa koordinoiva ja vapaaehtoisia kouluttava Riikka AlaNikkola MLL:n Hämeen piiristä.

Kummisuhteet solmitaan vuodeksi perheen tarpeet edellä.

– Toiset perheet kaipaavat perhekummia yhteiseen tekemiseen, joillakin on juttukaverin tarvetta tai vanhemmilla tarvetta miettiä vanhemmuuteen liittyviä asioita. Riittää, että perhe itse kokee, että voisi tarvita tai hyötyä perhekummista, Ala-Nikkola toteaa.

Riikka Ala-Nikkola antaa perhekummitoiminnasta lisätietoja ja vastaanottaa ilmoittautumisia koulutukseen 2. marraskuuta mennessä, puh. 044 355 8329, sähköposti riikka.ala-nikkola@mll.fi.

Laaksola

Perhekummikoulutus järjestetään Kulttuuritalo Laaksolassa 7. ja 14. marraskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?