Näkymän töistä virtuaalinäyttely

Vuoden 2022 Näkymä järjestettiin lauantaina 13.8. yksipäiväisenä pop up -tapahtumana Toijalan Veturimuseolla. Pop up -päivän tuotokset ovat nähtävillä virtuaalinäyttelyssä Akaan kaupungin internet-sivulla osoitteessa akaa.fi/nakyma.

Tapahtuma- ja kulttuurikoordinaattori Reetta Westerbackan mukaan totuttua pienimuotoisemman Näkymän tavoitteena oli paitsi edistää luovuutta ja yhteisöllisyyttä, myös mahdollistaa ensi vuodelle suuri tapahtuma: vuonna 2023 Näkymä Ympäristötaidenäyttely täyttää 20 vuotta.

Tapahtuman ympäristötaidetyöpajat toteutettiin yhteistyössä Operaatio Pirkanmaa ja Taidekaravaani -hankkeiden kanssa. Taidetyöpajaohjaajina toimivat kuvataiteilijat Anna Kallio, Mira Piitulainen ja Loes van Dorp. Asiantuntijavieraana tapahtumassa vieraili läänintaiteilija Anne Lehtelä. Lehtelä luennoi aiheesta Näkymiä taiteilijoiden toimeentuloon – katsaus ajankohtaisiin taiteen tekijöiden toimeentuloon liittyviin uudistuksiin ja ilmiöihin.

Mira Piitulainen: Good Boy. Kuvakaappaus virtuaalinäyttelystä.

Olkikansa syntyi luonnonmateriaaleista

Työpajan vetäjä ja kuvataiteilija Loes van Dorp syntyi Hollannissa ja muutti Suomeen vuonna 2013. Von Dorpin tavoitteena on lisätä ihmisten luovaa energiaa, mahdollistaa luontaisen luovuuden esiinpääsyä.

Olkikansa-työpajassa yksinkertaisista luonnonmateriaaleista syntyi päivän aikana 31 ainutlaatuista hahmoa, joista jokaiselle muotoutui tekoprosessin aikana taustatarina.

Luontosuhteita -muovailubetonityöpajan aikana taiteiltiin yhteensä 25 taideteosta, joihin kukin osallistuja hyödynsi myös luonnonmateriaaleja joko työvälineinä tai osana teoksia. Työpajan ohjasivat kuvataiteilijat Anna Kallio ja Mira Piitulainen.

Sanna Ristaniemen työ. Kuvakaappaus virtuaalinäyttelystä