Jääkiekon MM-kisojen tunnuslause ja maskotti julkaistu – myös lippuarvonta käyntiin

Jääkiekon MM-kisahuumaa koetaan Tampereella ja Pirkanmaalla jälleen ensi keväänä. Torstaina MM-kisaorganisaatio esitteli kilpailujen tunnuslauseen ja maskotin. Lisäksi kerrottiin lippuarvonnan käynnistymisestä.

MM-kisat olivat viime keväänä menestys niin Suomen Jääkiekkoliitolle, Tampereen kaupungille kuin myös koko Pirkanmaan alueen elinkeinoelämälle ja kiekkoseuroille. Hyvin onnistuneet kisat poikivat Suomelle ja Tampereelle mahdollisuuden järjestää uudet kisat heti ensi keväänä. Tällä kertaa pelit pelataan Tampereella sekä Latvian Riikassa. Finaaliviikonlopun ottelut eli välierät ja mitalipelit ratkaistaan Tampereen Nokia Areenassa.

We Live The Game on ensi kevään MM-kisojen tunnuslause.

– Viime kevään voittoisan finaalin jälkeen on tehty ankarasti töitä, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kiteytti.

Ensi kevään MM-kisojen arvoina ovat hauskuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Torstaina kerrottiin myös, että kisojen tunnuslause on We Live The Game. Tunnuslause kertoo tunteista, joita jääkiekko saa aikaan ja jotka kuuluvat lajiin. Lisäksi julkistettiin kisojen virallinen logo, jossa on mestaruuspokaali sekä Suomen ja Latvian liput.

Virallisessa logossa on molempien järjestäjämaiden liput.

Ensi kevään kisojen maskottina toimii Spiky. Tämä siilihahmo on tuttu jo vuoden 2021 MM-kisoista Latviasta. Silloin Spiky ei päässyt vielä tekemisiin yleisön kanssa, koska koronapandemia esti ihmisten pääsyn katsomoihin.

Tampereen kaupunki vahvasti mukana

Tampereen kaupunki on taas tiiviisti mukana kisojen järjestämisessä. Fanialueita tulee jälleen ympäri kaupunkia ja kisoja markkinoidaan viime vuodesta tutulla Kiekon Koti -teemalla.

– Kaikilla on muistissa, miten hienot kisat meillä oli viime vuonna. Jotkut ihmettelivät, ketä kiinnostaa toiset kisat heti perään. Me olemme varmoja, että suomalaiset ovat sen verran jääkiekkokansaa, että kisat kiinnostavat. Ei ollut kahta kysymystäkään, etteikö kaupunki lähtisi tähän uudelleen, Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala kommentoi.

Maskotti Spiky esiintyi ensimmäisen kerran jo keväällä 2021.

Tampere aikoo myös jakaa peleihin lippuja hyväntekeväisyystarkoituksessa, jotta katsomoon pääsevät nekin, joilla ei ole ehkä mahdollisuutta ostaa lippuja.

– Tampere näyttäytyi erittäin yhteisöllisenä kaupunkina viime vuonna. Haluamme, että näistä kisoista tulee vielä hienommat, Yli-Rajala sanoi.

Lippuarvontaan voi nyt osallistua

Viime vuoden hyvin kokemusten perusteella myös tänä vuonna ottelulippuja voi saada lippuarvonnan kautta. Rekisteröitymällä pääsee osallistumaan arvontaan. Arvonnassa on tietyt lippujen määrää koskevat rajoitukset, joilla pyritään estämään mustan pörssin kauppaa.

Lippujen hintoja on laskettu viime vuoden hintoihin verrattuna. Lisäksi nyt tarjolla on enemmän lippuja lapsille. Suomen pelipäivien päiväliput lapsille ovat alkaen 35 euroa ja aikuisille alkaen 57,50 euroa. Muihin pelipäiviin päiväliput maksavat lapsille alkaen 15 euroa ja aikuisille alkaen 20 euroa.

Lippujen arvontasivu aukesi tänään torstaina. Lippujen arvonta suoritetaan 17.10–11.11. Lippuarvonnasta jäljelle jääneet liput tulevat myyntiin 21. marraskuuta.

Kisojen avausottelussa Suomi kohtaa Yhdysvallat 12. toukokuuta kello 16.20. Suomen lohkossa pelaavat lisäksi Saksa, Ruotsi. Tanska, Ranska, Unkari, Itävalta ja Ranska. Toisessa lohkossa pelaavat isäntämaa Latvian lisäksi Kanada, Tšekki, Kazakhstan, Norja, Slovakia, Slovenia ja Sveitsi.