KOLME TÄHTEÄ: Sekasortoinen ja levoton musikaali saattelee 120-vuotiaan TTT:n uudelle vuosikymmenelle

Vaikka meidän maailmamme on yhtä sekasortoa, niin tuskin 1900-luvun alkupuolella Suomen suuriruhtinaskunnassa meno oli yhtä sekasortoa. Tampereen Työväen Teatterin 120-vuotisjuhlamusikaali pitää katsojan takuuvarmasti hereillä. Pauhinaa tarjotaan kaikille aisteille. Meno on koko esityksen ajan kovin levotonta ja sirpaleista. (Kuva: Kari Sunnari)Heikki Salon, Sirkku Peltolan ja Eeva Kontun Momentum 1900 musikaali on liki kolmen tunnin kestävä hullunmylly. Viiden vuoden rutistus ja 150 teatterin ammattilaisen työ tarjoillaan Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä levottomana ja epäjärjestelmällisenä kudoksena. Vaikka liki 2,7-miljoonainen kansamme eli Pariisin maailmannäyttelyn aikaan vuonna 1900 ahdingossa Suomen suuriruhtinaskunnassa, Venäjän keisarikunnan autonomisena osana, eivät ihmiset ole olleet sekaisin kuin käkikello, eikä arki ole ollut täysin mullin mallin. Pienikin on ollut kaunista, sillä Venäjän laajaan maailmannäyttelyn osastoon kuulunut pieni Suomen paviljonki oli hengeltään ja sanomaltaan suuri, se puhutteli kauneudellaan.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.