Toijalaarissa ideoitiin Ukrainan hyväksi pinssikampanja, jonka suosio yllätti tekijänsä – Oppilaat saivat koulutarvikkeita ja pikkuväki puuhapaketin

Toijalaarin yrittäjä Janika Kuohukivi jakoi lahjakassit saajilleen koulun aloituspäivänä 10. elokuuta. Kuva: Saija Roininen

Toijalassa toimiva kodinsisustus- ja käsityötarvikemyymälä Toijalaari muisti valmistavaan opetukseen osallistuvia lapsia koulutarvikelahjoituksella lukuvuoden alkajaisiksi. Lahjakassi sisälsi muun muassa vihon sekä penaalin sisältöineen.

Valmistava opetus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille, jotka eivät vielä osaa tarpeeksi suomea perusopetuksen aloittamiseksi. Akaassa ryhmä toimii Viialan yhtenäiskoulussa, ja suurin osa ryhmän oppilaista on ukrainalaisia. Alakouluikäisiä oppilaita on 7, yläkouluikäisiä 5 ja eskareita yksi.

Lahjoitus toteutui Toijalaarin yrittäjän Janika Kuohukiven ja työharjoittelija Oula Lehtiön ideoiman tukikampanjan tuloksena. Kaksikko suunnitteli ja sen jälkeen valmisti pinssikoneella Ukraina-pinssit, joiden kysyntä yllätti tekijänsäkin. Kertynyt tuotto käytettiin lahjoitukseen.

Toijalaari muisti myös pienempiä ukrainalaislapsia, jotka saivat puuhapaketissa muun muassa värityskirjan ja -kynät sekä tarroja ja lelun. Vauvaikäistä muistettiin ääntelevällä lelulla.

Kouluikäiset lapset saivat koulutarvikkeita ja alle kouluikäiset puuhapaketin. Kuva: Saija Roininen
Viiden kuukauden ikäinen Miron-poika sai Janika Kuohukiveltä ääntelevän lelun.