Valkeakosken Koskenpojat oli niskan päällä, kunnes Toijalan Pallolle alkoi tapahtua hienoja asioita – Akseli Sormunen ja Kim Lingman olivat akaalaisten maalintekijät

Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkue haki jalkapallon nelosen viime tiistain vieraspelistä täyden pistepotin. Valkeakosken Apian hyväkuntoisella nurmella kotijoukkue Valkeakosken Koskenpojat taipui lukemin 0–2 (0–0).

Vaikka pallonhallinta olikin kotijoukkueella, maalit ratkaisivat tämänkin ottelun. Koskenpojat olivat hyvinkin niskan päällä avausjaksolla eikä tekopaikoista ollut puutetta. Vieraiden puolustuspeli maalivahti Jukka Saarta myöten ei kuitenkaan taipunut. Muuten pelin tempo avausjaksolla ei häikäissyt.

Toisen jakson alkukaan ei tuonut paljon muutoksia tapahtumiin. VaKP loi edelleen enemmän tilanteita, mutta tuloksetta. Kun kaikki natsaa kohdalleen, voi tapahtua hienoja asioita. 77 minuuttia oli pelattu, kun ottelun voittomaali syntyi. Kim Lingmanin pitkä syöttö tavoitti Vihtori Sormusen. Tämä jatkoi linjan yli velipoika Akselille, joka ohitti hienolla siirrolla maalivahti Niko Julinin. Kolme minuuttia myöhemmin oltiin päätöslukemissa. ToPalla oli vapaapotku reilusta kolmestakymmenestä metristä. Kim Lingman pyssytti vasurillaan pallon oikeaan ylänurkkaan. Se oli aivan upea päätös ottelulle.

Vaikka minuutteja pelistä oli vielä reilusti jäljellä, pitivät vieraat johtonsa varmasti. Kotijoukkue kaipasi eritoten kultakimpalettaan Justus Kunnasta. Häntä, kuten muitakaan Futsal-liigan pelaajia, ei jalkapalloviheriöillä enää loppukaudesta näy. ToPan Teppo Tenkanen potee varvasmurtumaa. Tämä lienee voitettu kanta muutaman viikon päästä.

Tähdet ToPan parhaille jakoi VaKP:n monitoimimies ja ottelun kuuluttaja Jaakko Tawast. 3 Kim Lingman, 2 Jukka Saari, 1 Akseli Sormunen.

Paikallispeli Kylmäkosken Veikkoja vastaan on ToPan seuraava peli. Koitos käydään torstaina 18. elokuuta kello 18.30 alkaen Taipaleen nurmella. ToPan seuraava kotipeli on keskiviikkona 24. elokuuta. Kello 18.30 alkaa ottelu  Hämeenlinnan Härmää vastaan Toijalan keskusurheilukentällä.

Kim Lingmanin teki ToPan toisen maalin ottelussa Valkeakosken Koskenpoikia vastaan. Kuva: Jukka Koskinen