Katkennut kaapeli on keskeyttänyt junaliikenteen välillä Riihimäki–Tampere – Linja-autojen saatavuudessa Toijalaan on erittäin suuria haasteita, Viialaan ei tule korvaavia busseja lainkaan

VR tiedotti maanantaiaamuna 8. elokuuta, että junaliikenne on keskeytynyt Riihimäen ja Tampereen välisellä rataosuudella ratajärjestelmän vian vuoksi. Tilanteen arvioitu kesto on useita tunteja. Rataliikennekeskuksen mukaan syynä on noin kello 1 yöllä katkennut kaapeli.

Junaliikenne Riihimäen ja Tampereen välillä pyritään korvaamaan linja-autoilla.

– Linja-autojen saatavuudessa on kuitenkin erittäin suuria haasteita, tiedotteessa huomautetaan.

Riihimäeltä ensimmäiset bussit ovat lähteneet arviolta kello 6 alkaen, ja Tampereen asemalta ensimmäisten bussien VR on arvioinut lähtevän noin kello 6.30. Hämeenlinnasta Toijalan kautta Tampereelle lähtee busseja noin kello 6.30–07.00.

– Linja-autoja ei voida liikennöidä junien lähtöajoilla, vaan niitä lähtee sitä mukaa kun niitä saadaan, VR kertoo tiedotteessa ja pyytää samalla matkustajia varautumaan merkittäviin viivästyksiin.

R-junaliikennettä Tampereen ja Riihimäen välillä ei tällä hetkellä pystytä korvaamaan. Bussit pysähtyvät ainoastaan Hämeenlinnassa ja Toijalassa.

Muille väliasemille/väliasemilta eli esimerkiksi Viialaan ja Viialasta matkaavia VR pyytää ottamaan omatoimisesti taksin tai muun kyydin.

VR:n mukaan yöjunat IC 266 ja IC 274 Rovaniemeltä Helsinkiin ajetaan noin 3 tunnin matka-ajalla Tampereelta Riihimäelle, samoin IC 80 Tampereelta klo 07.04.

Viivästykset saattavat säteille myös muille rataosille.

Rataliikennekeskuksen mukaan kaapelivaurion korjaus kestää arviolta iltapäivään saakka. Se tiedottaa asiasta uudelleen, kun aikataulu urakoitsijalta on tarkentunut.

Juttuun kello 10.35 lisätty Rataliikennekeskuksen arvio korjauksen kestosta. 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?