Niin kokeneet konkarit kuin ensikertalaisetkin luovuttivat verta Akaan seurakuntatalolla torstaina – Yli 50 kertaa luovutuspedille istahtanut Sami Aaltonen tietää toiminnan tärkeyden tarkalleen: ”Pieneenkin operaatioon menee helposti kolme veripussia”

Verivalmisteita käytetään joka päivä muun muassa leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpäsairaiden ja keskoslasten hoitoon. Koska verta ei voi korvata keinotekoisesti, tarvitaan vapaaehtoisia verenluovuttajia. Vaikka verenluovutus on Veripalvelun mukaan mahdollista suurimmalle osalle suomalaisista, vain noin kolme prosenttia 18–70-vuotiaista eli iältään luovuttajiksi soveltuvista kansalaisista osallistuu luovutustalkoisiin. Verta luovutetaan joko veripalvelutoimistoissa tai kiertävissä tilaisuuksissa. Akaassa verenluovutustilaisuuksia on järjestetty tyypillisesti kuusi tai seitsemän kertaa vuodessa. Akaan Seutu oli paikalla, kun tämän vuoden viides luovutustilaisuus järjestettiin Akaan seurakuntatalon yläsalissa torstaina 28. heinäkuuta.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.