Henri Pappila päätyi kesätöihin Toijalan Rakennustarvikkeeseen kaverinsa suosituksesta – Rakennusmestariksi opiskeleva ”kiintiövalkeakoskelainen” uskoo tarviketuntemuksesta olevan hänelle hyötyä jatkossa

Rakennusmestariksi opiskeleva 24-vuotias valkeakoskelainen Henri Pappila sai kesäksi töitä Toijalan Rakennustarvikkeesta. Työpaikasta Pappilalle vinkkasi niin ikään Valkeakoskelta kotoisin oleva kaveri, joka on aiemmin työskennellyt samassa paikassa. Kuva: Oona Eskeli.

Kesätyöpaikkaa etsittäessä on toisinaan kannattavaa katsoa kotinurkkien tarjonnan lisäksi kohti naapurikuntia. Yksi tällä tavalla työllistyneistä on valkeakoskelainen 24-vuotias Henri Pappila, joka hankki itselleen kesäpestin 65-vuotiaasta Toijalan Rakennustarvikkeesta.

Naapurikaupunkiin Pappila tuli töihin kaverinsa suosituksesta. Pappilan tapaan Valkeakoskelta kotoisin oleva kaveri on työskennellyt Rakennustarvikkeessa useampana kesänä mutta on nyt muualla oman alan harjoittelussa.

– Kaveri sitten suositteli minua tänne tilalleen kiintiövalkeakoskelaiseksi, Pappila nauraa.

Pappila sai varmistettua työpaikan jo alkuvuodesta, ja työtkin hän ehti aloittaa ennen kesäkuukausia.

– Huhtikuun alkupuolella tulin tänne hommiin. Koulu oli silloin vielä vähän kesken, mutta ehdin käydä kokeet tekemässä, Pappila kertoo.

Pappila aloittaa syksyllä toisen vuotensa rakennusmestarikoulutuksessa Hämeen ammattikorkeakoulussa (HAMK) Hämeenlinnassa.

Töissä hän on tällä tietoa uuden lukuvuoden alkuun saakka eli suunnilleen elo-syyskuun taitteeseen.

Henri Pappilan työpiste on kaupan varaston puolella. Työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelua sekä tavaroiden järjestelyä, hyllyttämistä ja kuljetukseen keräämistä. Kuva: Oona Eskeli.

Sähköasentajasta rakennusmestariksi

Aikaisemmalta koulutukseltaan Pappila on sähköasentaja. Hän oli hetken aikaa myös sähkö- ja automaatioalan insinööriopinnoissa HAMKin Valkeakosken kampuksella.

– Se ei ollut minun juttuni. Pidin noin vuoden välin opinnoista, ja sinä aikana tuli idea rakennusmestaripuolesta, Pappila valottaa.

Rakennusmestarit työskentelevät usein työmaiden vastaavina työnjohtajina tai muissa johtotehtävissä. Pappilan mielestä johtajan on tarpeellista tuntea työmailla käytettävät tarvikkeet, ja juuri tätä tuntemusta hän on päässyt kesätyössään kehittämään.

Kesätyö akaalaisessa rauta- ja rakennuskaupassa on Pappilalle ensimmäinen kosketus asiakaspalvelua sisältäviin ”haalarihommiin”. Varaston puolella työskentelevän Pappilan tehtäviin kuuluu asiakkaiden palvelun lisäksi esimerkiksi tavaroiden järjestelyä, hyllyttämistä ja kuljetukseen keräämistä.

Kaupan suuren valikoiman opettelu otti Pappilalta hyvän tovin aikaa töiden alkuvaiheessa. Nyt tarvikkeet ovat jo hyvin hallussa.

– Tänne töihin tullessani kesäkausi ei ollut vielä kiireisimmillään, joten ehdin rauhassa opetella asioita, hän toteaa.

Pappilalle on kertynyt kesäpestissä myös lauantaivuoroja. Kuva: Oona Eskeli.

Palkan lisäksi rusketus

Pappilan työaika määräytyy liikkeen aukioloaikojen mukaan. Välillä hän on ollut töissä lauantaisinkin.

– En ole pitänyt lauantaina työskentelemistä pahana asiana, koska töissähän sitä heräilee hienosti ja päivä lähtee töiden kautta ihan hyvin käyntiin, Pappila luonnehtii.

Kaiken kaikkiaan työ on ollut Pappilalle mieluista, ja hän voisi tehdä sitä kesätyönä jatkossakin.

– Mukavaa puuhaa on, ja tässä saa samalla hyvän rusketuksen! Pappila heittää.

Kesätyörahat Pappila aikoo käyttää ”ihan vain elämiseen”. Osalla tienesteistä hän on jo ehtinyt parantaa harrastusvälineistöään ostamalla uudet golfmailat.

Täällä minä olen kesätöissä on Akaan Seudun juttusarja, jossa esitellään akaalaisia kesätyöpaikkoja ja kesätyöntekijöitä.

Kommentointi on suljettu.