Poliisi kehottaa ennakoimaan tulevaa passin tai henkilökortin tarvetta ja varaamaan ajan poliisiasemalle ajoissa

Poliisin lupapalveluiden ajanvaraus on edelleen ruuhkainen Sisä-Suomessa. Poliisi pyytääkin tiedotteessaan varautumaan tulevaan passin tai henkilökortin tarpeeseen, jotta välttää jonottamisen poliisiasemilla.

– Passi- ja henkilökorttihakemuksiin liittyvä ruuhka on nimenomaan asioinnissa, eikä asiakirjojen toimitusajoissa. Toimitusaika on tällä hetkellä enintään 12 arkipäivää, poliisi viestittää.

Mikäli passin tai henkilökortin uusimisen tarve tulee yllättäen, kannattaa tarkistaa mahdollisesti saatavilla olevat peruutusajat. Ne näkyvät normaalisti varauskalenterista poliisin nettisivuilta poliisi.fi ajanvarauksen yhteydessä. Lisäksi aikoja voi varata valtakunnallisesta neuvontapalvelusta soittamalla numeroon 0295 419 800.

– Voit tarkistaa myös muiden alueiden saatavilla olevat ajat, sillä asiakirjojen hankkimiselle ei ole alueellisia rajoituksia. Osa poliisiasemista, kuten Kangasalan ja Valkeakosken poliisiasemat, eivät ole auki kaikkina arkipäivinä, jolloin asiointiaikoja on saatavilla vähemmän, poliisin tiedotteessa muistutetaan.

Aina passia ei tarvita

Matkan kohdistuessa Eurooppaan, myös voimassa oleva henkilökortti kelpaa matkustusasiakirjaksi. Tällöin passin uusimiselle ei ole pakollista tarvetta. Poliisi.fi-sivuilla on luettelo niistä valtioista, joihin Suomen kansalainen voi matkustaa henkilökortilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?