Kaupunki poisti Toijalan sataman vaarallisen käsijohteen

Akaan vammaisneuvoston puheenjohtaja Kari Pajarinen kertoi Akaan Seudussa aiemmin tällä viikolla julkaistussa jutussa tämän kioski- ja pukuhuonerakennusten välissä sijaitsevan luiskan kaiteeseen kiinnitetyn käsijohteen vaarallisuudesta. Keskiviikkona 6. heinäkuuta käsijohdetta ei enää ollut. Kuva: Oona Eskeli.

Akaan vammaisneuvoston puheenjohtaja Kari Pajarinen kertoi Akaan Seudun verkkolehdessä maanantaina ja paperilehdessä tänään keskiviikkona julkaistussa jutussa vaaranpaikasta Toijalan satamassa.

Pajarisen mielestä kioski- ja pukuhuonerakennusten välissä sijaitsevan luiskan kaiteeseen kiinnitetty käsijohde oli ohjeiden vastainen ja jopa vaarallinen.

– Käsijohde on kauniin näköinen, mutta siinä on teräviä kulmia, joissa voi vahingossa koloa kätensä, Pajarinen tuumasi jutussa.

Pajarinen lupasi välittää epäkohdasta tietoa Akaan kaupungille ennen kuin vahinkoja ehtii sattua. Kaupunki on reagoinut asiaan nopeasti: tänään keskiviikkona käsijohdetta ei enää satamassa ollut.

Pajarisen mukaan käsijohteet ovat yleisimmin pyöreää putkea. Käsijohteisiin liittyvistä ohjeistuksista voi lukea lisää Invalidiliiton sivuilta.

Lue myös:

Liikuntarajoitteisetkin pääsevät nyt pukuhuoneisiin Toijalan satamassa, mutta vessaan on edelleen vaikeaa mahtua – Kaupungin esteettömäksi luonnehtima sininen bajamaja on vammaisneuvoston puheenjohtajan mielestä liian ahdas (4.7.2022)

Kari Pajarinen löysi käsijohteesta teräviä kulmia. Kuva: Oona Eskeli.

Vaarallista käsijohdetta löytyi ainoastaan yhdeltä puolelta luiskaa. Kuva: Oona Eskeli.

Käsijohteen jättämä ruuvinreikä. Kuva: Oona Eskeli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?