Vesiteema on Anneli Vainoselle läheinen työssä ja taiteessa – Näyttely on esillä Kylmäkosken kirkossa

Anneli Vainonen on akaalainen kuvataiteilija. Kuva: Juha Kosonen

Akaalaisen kuvataiteilijan Anneli Vainosen tauluja on esillä tiekirkkona toimivassa Kylmäkosken kirkossa. Luontoaiheiset työt ovat saaneet vaikutteita Norjan- ja Lapin-matkoilta sekä Vainosen mökkipaikkakunnalta Ruovedeltä. Työt on toteutettu munatemperalla ja metalligrafiikalla. Munatemperamaalauksessa käytetään munankeltuaisesta, vedestä ja väripigmentistä tehtyä väripastaa.

– Vesiteema on ollut minulle viime aikoina läheinen. Saan vaikutteita ja ajatuksia tekemiseen luonnosta, kuten moni muukin kuvataiteilija, Vainonen kertoo.

Vesielementti liittyy myös Vainosen hydrobiologin koulutukseen sekä ylitarkastajan työhön Pirkanmaan ELY-keskuksessa. Vainonen työskentelee ELY-keskuksen ympäristönsuojeluyksikössä vesistövaikutusasioiden parissa.

Kuvataidetta Vainonen on opiskellut työn ohella. Hän on suorittanut kuvataiteen perusopinnot Lapin yliopistossa ja kuvataiteen aineopinnot Hämeen kesäyliopistossa sekä osallistunut useille taidekursseille.

Toijalassa asuva Vainonen on Akaan Kuvataiteilijoiden hallituksen jäsen ja entinen puheenjohtaja. Vainonen on osallistunut kuvataiteilijoiden yhteisnäyttelyihin sekä pitänyt omia näyttelyitään. Vuonna 2020 hänen töitään oli esillä Ruovedellä.

Näyttely Kylmäkosken kirkossa päättyy 24. heinäkuuta.

Lue myös:

Kylmäkosken kirkko toimii tiekirkkona tänäkin kesänä – Neljän viikon aikana ohjelmassa on muun muassa Anneli Vainosen taidenäyttely

Vainosen taidetta on esillä Kylmäkosken kirkossa. Näyttely päättyy 24. heinäkuuta. Kuva: Tarja Antola
Työt ovat saaneet vaikutteita Norjan- ja Lapin-matkoilta. Kuva: Tarja Antola
Luonto inspiroi taiteentekijää. Kuva: Tarja Antola
Akaan Kuvataiteilijoihin kuuluvat Anneli Vainonen (edessä) ja Carita Ahlgrén ripustivat tauluja Akaan Seudun toimituksen seinälle viime vuoden marraskuussa. Kuva: Jarno Keskinen.