Sisä-Suomen poliisilaitos valvoo juhannusliikennettä tiellä ja vesillä

Juhannusliikenteen valvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota ajoneuvojen kuljettajien ajokuntoon sekä ajotapaan eli nopeuksiin, ohituksiin ja ajoetäisyyksiin. Arkistokuva.

Sisä-Suomen poliisilaitos valvoo kuljettajien ajokuntoa ja ajotapaa juhannuksen meno- ja paluuliikenteessä.

– Sää näyttää suosivan juhannuksen viettäjiä ja liikenteen odotetaan olevan tavallista viikonloppua vilkkaampaa, Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.

Juhannusliikenteen valvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota ajoneuvojen kuljettajien ajokuntoon sekä ajotapaan eli nopeuksiin, ohituksiin ja ajoetäisyyksiin. Ajokunnon valvonnassa korostuu puhallusratsioiden pitäminen ja rattijuopumusvalvonta ylipäätään.

– Hyvänä lähtökohtana voidaan pitää, että vain selvänä ja virkeänä ajoon, joten kuljettajien on hyvä huolehtia riittävästä levosta ja varmistua omasta ajokunnosta ennen matkan aloitusta, mikäli on alkoholia nauttinut, poliisi neuvoo.

Valvontaa myös vesillä

Tien päällä tapahtuvan valvonnan lisäksi valvontaa suoritetaan vesillä. Myös vesillä on tärkeää muistaa noudattaa sääntöjä ja huolehtia omasta sekä kanssamatkustajien turvallisuudesta asianmukaisesti.

– Varmistetaan ennen liikkeelle lähtöä, että kaikilla on liivit ja muutoinkin tarkistetaan veneen kunto. Aivan kuten tien päällä, niin myös vesikulkuneuvon päällikön on syytä varmistua omasta ajokunnostaan ennen liikkeelle lähtöä, Sisä-Suomen poliisi toivoo.

Varaudu viivästyksiin ja pidä taukoja

Ajoneuvojen kuljettajilta poliisi toivoo löytyvän malttia ja riittävää varautumista matka-aikaan sekä sopivien taukojen pitämiseen, jotta kaikki pääsevät turvallisesti aiottuun kohteeseensa. Matkan teko alkaa jo siitä, kun autoa aletaan pakkaamaan turvallisesti ja tarkastetaan matkalla käytettävä ajoneuvo ennen lähtöä mm. renkaiden kunto ja ajoneuvon nesteiden riittävyyden osalta.

– Matkan aikana otetaan kanssakulkijat huomioon ja pidetään turvavälejä edellä ajaviin. Aikataulua on hyvin hankala kuroa kiinni ajamalla ja riittävällä ennakoinnilla matkanteko on kaikille sujuvampaa ja turvallisempaa, poliisi muistuttaa.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?