Veeti veti väripilkut tapahtumatelttaan – Katso jutun jättimäisestä kuvagalleriasta, ketä muita jammaili historian ensimmäisessä AkaaFestissä

Tässä Toijalan torille kasatussa tapahtumateltassa riitti festivaalimenoa toukokuun viimeisenä perjantaina ja lauantaina. AkaaFest järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Oona Eskeli.

Toijalan torilla oli 27.–28. toukokuuta tavanomaista toukokuista viikonloppua vilkkaampaa, kun se toimi ensimmäistä kertaa järjestetyn AkaaFestin tapahtumapaikkana.

Torille nousseen kookkaan tapahtumateltan lavan kävivät kahden illan aikana kokemassa rock-trubaduuri Jari Parikka sekä yhtyeet Auli & Bastu, Kaskas ja Jimmy Cola kera vierailevien solistien. Perjantaina Jimmy Colan kanssa lauloi Veeti Kallio ja lauantaina puolestaan Hovimuusikko Ilkka.

Edellä mainittujen esiintyjien lisäksi lauantain ohjelmistoon kuului juontoja ja stand up -komiikkaa XL Samilta sekä aikaisemmin päivällä järjestetty koko perheen tapahtumaosuus vetonaulanaan Mölyapinat-lastenmusiikkiyhtyeen keikka.

Ravintolayrittäjät Satu Heikkilä (vas.) ja Tiia Rantanen kehittivät tapahtumauutuus AkaaFestin tuodakseen paikkakunnalle lisää festivaalimeininkiä. Kuva: Oona Eskeli.

Ei tiliä, vaan letkeää menoa

AkaaFestin järjesti tuore tapahtuma-alan yritys Tapahtuu Oy. Firman ovat perustaneet Kruuna & Klaava -ravintolan yrittäjä Tiia Rantanen ja Leskirouva-ravintolan yrittäjä Satu Heikkilä.

Sekä työn että vapaa-ajan merkeissä hyvin juttuun tulevat naiset tykkäävät käydä keikoilla ja alkoivat tätä kautta ideoida festarimeiningin tuomista Akaan alkukesään.

Rantaselle ja Heikkilälle niin AkaaFestissä kuin yleisemminkin tapahtumien järjestämisessä tärkeimpiä tavoitteita on pitää kaupunkia elossa.

– Nytkään ei ole ollut tarkoitus mitään tiliä tehdä ja Pattayalle paeta, vaan nimenomaan järjestää mukava tapahtuma, jossa on hyvää musaa ja letkeää meininkiä omalla kylällä, Rantanen kuvaili paikan päällä perjantaina.

”Oma kylä” oli tarkoituksella hyvin edustettuna tapahtuman esiintyjävalinnoissa.

– Lähestulkoon paikallisin voimin vedellään. Akaassa on paljon tosi hyviä muusikoita ja bändejä, Rantanen kiitteli.

Kaverukset Heini Jokinen (vas.) Viialasta ja Krista Lamppu Toijalasta tapasivat pitkästä aikaa ja tulivat samalla kuuntelemaan elävää musiikkia AkaaFestiin. Kuva: Oona Eskeli.

Piristävä mahdollisuus kokoontua

Tapahtuma-alueelle hyvissä ajoin perjantaina saapuneet kaverukset Heini Jokinen ja Krista Lamppu päättivät osallistua tapahtumaan hieman ex tempore.

– Emme ole hetkeen nähneet, niin otimme tänne sellaiset ”pitkästä aikaa” -treffit, viialalainen Jokinen kertoi.

– Samalla otamme muutamat ja katsomme tämän paikallisen menon, toijalalainen Lamppu jatkoi.

Jokinen osallistui tapahtumaan ainoastaan perjantaina, Lampulla oli sen sijaan ostettuna kahden päivän ranneke. Kumpikin oli sitä mieltä, että tapahtumissa mukavinta on tulla katsomaan liikekannalla olevia ihmisiä.

– Tietysti elävä musiikkikin aina houkuttaa, Jokinen lisäsi.

AkaaFestin perjantaipäivässä olivat mukana myös Toijalasta kotoisin olevat siskokset Päxä Hartikainen, Pike Kantala ja Teija Kaisko. Kantala ja Kaisko asuvat edelleen paikkakunnalla, mutta Hartikainen vaikuttaa nykyisin Suonenjoella.

Hartikainen sanoi käyvänsä Akaassa tyypillisesti seitsemän viikon välein, mutta nyt vierailuväliä oli AkaaFestin tähden venytetty kahdeksaan viikkoon.

– Akaassa käydessäni minulla on aina kaksi kärpästä yhdellä iskulla: käyn kampaajalla ja tapaan näitä sisaruksiani. Käyn kampaajalla aina Akaassa, koska Suonenjoella kukaan ei osaa laittaa tällaisia värejä. Minut tunnetaan siellä Suonenjoen väripilkkuna, Hartikainen nauroi.

Kaiskon mukaan tapahtuma oli piristävä mahdollisuus kokoontua yhteen. Pelkästään perjantai-illalle lipun ostaneilla siskoksilla oli selkeä syy tapahtumaan osallistumiselle.

– Veeti veti!

Kolme väripilkkua – yksi Suonenjoelta ja kaksi Toijalasta. Siskokset Päxä Hartikainen (vas.), Pike Kantala ja Teija Kaisko saapuivat AkaaFestiin Veeti Kallion innoittamana. Kuva: Oona Eskeli.

Perjantai-ilta kuvina:

Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.

Lauantai-ilta kuvina:

Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.