Sanna-Mari Inomaa palkittiin Tahto-patsaalla – Tunnustuksesta häkeltynyt pitkän linjan vapaaehtoistoimija vakuutti tekemisen tahdon kantavan jatkossakin

 

Vuoden 2022 Tahto-patsas myönnettiin Viialassa asuvalle vapaaehtoistoimijalle Sanna-Mari Inomaalle. Palkitun vieressä Tahto-patsaan luovuttanut Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola. Kuva: Oona Eskeli.

Viialan Yrittäjien vuosittain myöntämä Tahto-patsas päästiin jakamaan tänä vuonna perinteisellä paikallaan eli osana Viialan Markkinoita.

Patsaan saa Akaassa vaikuttava henkilö tai toimija, joka on osoittanut ihailtavaa tahtoa asiansa hoitamiselle.

Viialan torilla tänään lauantaina 28. toukokuuta jaetun tunnustuksen sai Viialassa pian 25 vuotta vaikuttanut vapaaehtoistoimija ja A-Volleyn puheenjohtaja Sanna-Mari Inomaa.

Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola kertoi Sanna-Mari Inomaan saaneen tämän vuoden Tahto-patsaan kiitoksena aktiivisuudestaan sekä erittäin positiivisesta ja innovatiivisesta tahdostaan. Peltolan kanssa palkinnon luovutti Hanna Hevonoja. Kuva: Oona Eskeli.

Ideoita ja hymyä riittää

Patsaan yhdessä Hanna Hevonojan kanssa luovuttanut Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola kiitteli, että tämän vuoden palkitulta eivät ideat lopu tai hymy herkästi hyydy.

Palkitsemisen perusteiksi Peltola kiteytti Inomaan aktiivisuuden ja sen takaa löytyvän ”äärimmäisen positiivisen ja innovatiivisen tahdon”.

– Hän on ollut muun muassa perustamassa jo perinteistä Joulupuu-keräystä Akaan taajamiin, pistänyt Marianne-päivän pystyyn ja kehittänyt Luttusen uimarantaa pitkäjänteisesti. Viimeisimpänä hän on ollut mukana käynnistämässä turvapaikanhakijoiden tukiverkostoa, Peltola listasi esimerkeiksi.

Sanna-Mari Inomaa häkeltyi saamastaan Tahto-tunnustuksesta ja tähdensi, että palkinto kuuluu yhtä lailla kaikille vapaaehtoistyötä tekeville. Kuva: Oona Eskeli.

Kiitosta aktiivisille seuratoimijoille

Kiitospuheensa alkajaisiksi Sanna-Mari Inomaa kuvaili olevansa häkeltynyt saamastaan tunnustuksesta.

– En olisi ikinä uskonut, että tällainen odottamaton kunnia minulle suodaan, palkittu tokaisi.

Heti perään Inomaa kiirehti jakamaan saamaansa kunniaa laajemmalle joukolle, sillä hän on tehnyt useimmat projektinsakin yhdessä muiden kanssa.

– Haluan jakaa palkinnon edelleen kaikille teille, jotka syvältä sydämestänne löydätte tahdon tehdä vapaaehtoistyötä sekä tahdon uudistaa tai jatkaa perinteitä talkoiden ja muun toiminnan avulla. Ilman aktiivisia seuratoimijoita meillä ei olisi tällaista Viialaa eikä myöskään Akaata.

Inomaa saapui Viialaan unelmatontin löytymisen ja talon rakentamisen myötä 90-luvun jälkipuoliskolla. Palkittu totesi puheessaan kokevansa, että ”junantuomana” hänellä on ollut vaivatonta muovata omia ja uusia perinteitä sekä toimia monien eri yhdistysten kanssa.

Viialan Yrittäjien Hanna Hevonoja (kolmas vasemmalta) ja Marko Peltola luovuttivat Tahto-patsaan vapaaehtoistoimija Sanna-Mari Inomaalle (toinen vasemmalta) Viialan Markkinoilla lauantaina 28. toukokuuta. Tahto-patsaan luovuttamisen lisäksi yrittäjäyhdistys muisti kukin Viialan Markkinoita pitkään järjestänyttä Susanna Saxbergia. Saxberg luopuu järjestämisvastuusta tämän vuoden tapahtuman jälkeen. Kuva: Oona Eskeli.

Luttunen on ollut erityinen projekti

Lukuisista projekteistaan Inomaa nosti esiin erityisesti Luttusen kehittämisen, jota hän on ollut ajamassa loppuvuodesta 2019 lähtien.

– Olen onnellinen siitä, että Akaan kaupungilta löytyi tahtoa lähteä mukaan tekemään suunnitelmia silloin, kun me Vaittisen Tiinan kanssa kävimme juttelemassa, että mitä jos tehtäisiin Luttusille jotakin.

Kaupungin lisäksi Inomaa antoi kiitokset Kirsi Liukulle, jonka kanssa palkittu talkoili toimintakuntoon useita paikallisia nuoria työllistävän Kesäkioski Luttusen, sekä Viialan Kulttuuriklubille ja A-Volleylle, jotka ovat olleet Inomaan mukaan merkittävästi mukana Luttusen elävöittämisessä.

Puheensa päätteeksi palkittu vakuutti, että hänellä riittää tekemisen intoa jatkossakin.

– Minulla on edelleen tahtoa olla ja tehdä täällä.

Juttua päivitetty 30.5.2022 kello 11.50 lisäämällä A-Volley Luttusen elävöittämisestä kiitosta saaneiden tahojen joukkoon.