Aluehallituksen puheenjohtaja Kari-Matti Hiltunen: ”Henkilöstöpula on todellinen riski sote-uudistuksen onnistumiselle”

Pirkanmaalaiset tuntevat lääkintöneuvos Kari-Matti Hiltusen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä. Hiltunen jäi eläkkeelle pari vuotta sitten, jolloin mies aktivoitui politiikassa. Kuntavaalien ensikertalaisena hän sai viime kesäkuisissa vaaleissa varapaikan Tampereen kaupunginvaltuustoon. Historiallisissa hyvinvointialueen aluevaaleissa Hiltunen oli yksi ääniharavista 2 283 henkilökohtaisella äänellään. Hiltusta kiinnostavat ratikat, joihin hän tutustuu muun muassa ulkomaanmatkoillaan. (Kuva: Matti Pulkkinen)Pirkanmaan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja, lääkintöneuvos Kari-Matti Hiltunen nostaa ison henkilöstöpulan sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen onnistumisen merkittäväksi yksittäiseksi riskiksi Pirkanmaalla. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin virasta pari vuotta sitten eläkkeelle jäänyt Hiltunen sanoo, ettei tarpeellista terveydenhuollon ammattilaisten joukkoa saada vain sormia napsauttamalla. Hänen mielestään palkan lisäksi on kohennettava johtamista ja työolosuhteita.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.