Hippo-hiihdoissa pienimmät sivakoivat 200 metriä ja vanhimmat kaksi ratakierrosta – Eelis Torkkola esitti palkintopallilla ”iivomaisen” karjaisun

Tytöt 4 vuotta -sarjan Mette Moholdt (vas.), Kerttu Kaltto ja Olga Kovero palkintopallilla. Kuva: Tuulikki Moisio

Hippo-hiihdot Etelä-Pirkanmaan Osuuspankin ja Toijalan Vauhdin järjestäminä pystyttiin parin vuoden tauon jälkeen jälleen järjestämään keskiviikkona 9.3. Toijalan keskusurheilukenttää kiertävällä ladulla. Kuluvana talvena on saatu nauttia komeista hangista, ja alkuviikosta satanut uusi lumi antoi hyvän silauksen ladun viimeistelyyn.

Ilahduttavan vilkkaasti oli joka sarjassa hiihtäjiä. Pienimmät osallistujat, 4-vuotiaat, hiihtivät 200 metrin matkan, 6- ja 8-vuotiaat kiersivät radan kertaalleen ja 10- ja 12-vuotiaat kaksi kierrosta. Kaikkiaan hiihtäjiä oli 62, ja eniten osallistujia oli 6-vuotiaiden sarjassa, yhteensä 26 hiihtäjää. Varmaankin hetki sitten päättyneet Pekingin olympiakisat ja hyvä suomalaismenestys hiihtolajeissa innostavat lapsia kokemaan itsekin tämän jalon urheilulajin hurmaa. Ja kaikkihan saivat kaulaansa mitalin!

Kansainvälistäkin väriä oli kisassa mukana, sillä norjalais-suomalaisen Moholdtin perheen lapset Mette ja Topi osallistuivat 4- ja 6-vuotiaiden sarjoihin. Kovimman ”iivomaisen” karjaisun palkintopallilla esitti 8-vuotiaiden poikien sarjan korkeimmalle korokkeelle noussut Eelis Torkkola. Hänellä kului ratakierrokseen alle 2 minuuttia, mikä on kova suoritus. Kisojen koko tulosluettelo on nähtävissä Toijalan Vauhdin kotisivuilla.

Illan jo hämärtyessä ja tuloksia odotellessa kisakioskin lämpimät tarjottavat tekivät kauppansa ja urheilukentän lumikasat olivat täynnä kiipeilijöitä.

Heidi Hidén-Knuutila

Katso tulokset täältä

Pojat 4 vuotta -sarjan Lenni Hänninen (vas.), Paavo Rissanen, Veeti Virtanen ja Sisu Simola palkintopallilla. Kuva: Tuulikki Moisio.
Justus Saari ja Anni Kovero kisasivat 6-vuotiaiden sarjassa 400 metrin matkalla. Kuva: Tuulikki Moisio
Lars Moholdt Norjasta taputti tytärtään Mette Moholdtia hiihtosuorituksen jälkeen. Mette hiihti 4-vuotiaiden tyttöjen sarjassa 200 metriä. Kuva: Tuulikki Moisio
Hippo-hiihdot järjestettiin 9.3. Toijalan keskusurheilukentällä. Kuva: Tuulikki Moisio