Toijala Worksin sammutustyöt jatkuvat vähintään keskiviikkoaamuun saakka, mukana ollut jo yli 100 henkilöä – Savusta ei ole enää välitöntä vaaraa terveydelle

Tuuli painoi tiistaina päivällä Toijala Worksin tehdasrakennuksen palosta syntyneen savun Lentilään niin, että Pelastuslaitos antoi 112-sovelluksen kautta paikallisen viranomaistiedotteen. Kuva: Mikko Peltoniemi 

Tiistai-iltana lauhtunut ilma helpottaa hieman pelastuslaitoksen toimintaa Toijala Worksin tehdasrakennuksen sammuttamisessa. Rakennuksen jälkisammutustyö kestää todennäköisesti ainakin keskiviikkoaamuun asti.

Tiistaina päivällä tuuli kääntyi niin, että maanantaina alkuillasta syttyneestä tulipalosta syntynyt savu laskeutui läheiselle Lentilän asuinalueelle. Pelastuslaitos antoi savun vuoksi 112-sovelluksen kautta paikallisen viranomaistiedotteen alueelle tiistaina kello 13. Tiedotteessa alueen ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto sekä odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä.

– Pelastuslaitos tarkasti asuinalueen illalla. Savua on asuinalueella vieläkin hieman, mutta välitöntä vaaraa terveydelle ei savusta ei enää aiheudu. Viranomaistiedotteen varoitus voidaan purkaa, kerrotaan Pirkanmaan pelastuslaitoksen tiistai-iltana kello 20.45 lähettämässä tiedotteessa.

Tuolloin kohteessa oli vielä 15 pelastusyksikköä ja kaivinkoneita sammutustyössä. Yhteensä sammutustöihin on osallistunut viimeisen vuorokauden aikana yli 100 henkilöä Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä.

Toijala Worksin tehdasrakennus Tehtaantiellä syttyi palamaan kuudelta maanantai-iltana. Sammutustyöt jatkuvat ainakin keskiviikkoaamuun. Kuva: Mikko Peltoniemi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?