ALUEVAALIT JA -HALLINTO: ”Päivitetään demokratia historiallisesti ja otetaan asukasosallistaminen osaksi hyvinvointialueiden päätöksentekoa”

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston, Sitran johtava asiantuntija Joonas Leppänen korostaa, että sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistus hyvinvointialueineen tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden demokratian kehittämiseen ja uudistamiseen. Hänen mukaansa muun muassa asukasosallistuminen on nostettava keskeiseen rooliin. (Kuva: Miikka Pirinen/Sitra)Suomen itsenäisyyden juhlarahastossa on tartuttu isosti suomalaisen demokratian vahvistamiseen ja uudistamiseen. Kimmokkeena on ollut sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistus, joka synnyttää maahamme kokonaan uuden demokratian tason eli 21 hyvinvointialuetta. Sitra, sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö sekä oikeusministeriö ovat perustaneet parhaillaan rakennettavien hyvinvointialueiden tueksi verkostomaisesti toimivan Demokratia-teemaryhmän. Johtava asiantuntija Joonas Leppänen korostaa, että kansa- ja yhteiskunnallamme on ainutkertainen mahdollisuus demokratian päivittämiseen ja demokratian saattamiseen täysin uudelle tasolle.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.