Viialaan tarvitaan nuorisotila

Usein nuoret ovat pihalla kavereiden kanssa. Syksyllä kun sää alkaa kylmenemään, olisi mukavaa olla kavereiden kanssa sisällä.

Viialassa ei ole muita sisäpaikkoja kuin kavereiden kodit, joissa usein ei saa olla paljon väkeä kerrallaan, ja kavereille saattaa myös olla pitkä matka. Siksi paikka, missä olisi tekemistä ja välipalaa, olisi hyödyllinen.

Mielestäni Viialaan tarvitaan nuorisotila ainakin ja pimeäksi syksyksi ja kylmäksi talveksi. Nuorien on hyvä olla myös pihalla, mutta jos nuokkari olisi edes kaksi kertaa viikossa, nuorilla olisi kiva lämmin paikka, missä olla muiden kanssa.

Nuokkarilla voisi myös tutustua paremmin muihin nuoriin. Välipalana voisi olla esimerkiksi leipää, pullaa, keksiä, mehua ja kahvia. Nuokkarilla olisi hyvä olla biljardipöytä ja muita pelejä, esimerkiksi lautapelejä. Nuokkari voisi olla samassa rakennuksessa missä vanha Viialan nuokkari oli. Kesäisin on taas mukavampaa olla ulkona, joten sen vuoksi nuokkaria ei mielestäni tarvitsisi kesällä.

Jos Viialassa pidettäisiin nuokkaria, se luultavasti saisi nuoret tekemään jotain muuta kuin pyörimään kylällä ja tekemään tyhmyyksiä. Uskon, että nuokkari tulisi tarpeeseen, koska tiedän paljon muitakin nuoria, ketkä haluaisivat myös Viialaan nuorisotilan.

Nuokkarin pitäminen olisi siis kannattavaa. Huono puoli asiassa on, että nuokkarilla korona voi levitä, jos isot kaveriporukat oleskelevat samassa tilassa, mutta ainakin maskit ja käsidesi voitaisiin ottaa nuorisotilassa käyttöön.

Aiemmin nuoret Viialassa eivät olleet kiinnostuneita nuokkarista, mutta nyt innokkaita osallistujia varmasti löytyy.

 

Matilda Kajovalta

Viialan yhtenäiskoulu, 8B