Hyvinvointialueen valtuuston vaalit tulevat – Oletko valmis äänestämään?

Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuuston vaalit pidetään 23. tammikuuta,  ja ennakkoäänestyspäivät ovat 12.–18. tammikuuta. Vaaleissa valitaan Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoon ensimmäistä kertaa 79 valtuutettua, joiden tehtävä on organisoida Pirkanmaan alueen terveyden- sosiaali- ja palotoimen palvelut siten, että jokaiselle Pirkanmaan hyvinvointialueella asuvalle taataan toimivat peruspalvelut.

Terveystoimen, sosiaalitoimen, ja pelastustoimen palveluiden siirtyessä Pirkanmaan hyvinvointialueen tehtäväksi merkitsee tämä sitä, että Akaan kaupunki ei enää ole mitenkään vastuussa edellä mainituista palveluista. Vastaavasti Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuusto vastaa vain edellä mainittujen palveluiden toteutumisesta, ei siis mistään muusta palvelusta ilman lainmuutosta.

On siis erittäin tärkeätä, että Akaan kaikki äänioikeutetut kunnan jäsenet käyttävät äänioikeuttaan tulevissa Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuuston vaaleissa. Uusi valtuusto tulee päättämään terveyspalveluiden, sosiaalitoimen ja pelastustoimen palveluiden palvelunverkosta eli palvelupisteiden sijainnista Pirkanmaalla, sen alueen ja sen asukkaiden omista tarpeista käsin.

SDP:lle johtotähtenä palveluverkon määrittelyssä on palveluiden saatavuus. Se tarkoitta sitä, että palvelupisteitä on riittävästi ja ne ovat helppojen kulkuyhteyksien päässä.

 

Aarre Nord

sopimustoimitsija/eläkkeellä

Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoehdokas, SDP