Olkaa kaikki omia itsejänne älkääkä peittäkö mitään – Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ei pitäisi syrjiä

Jos otamme esille omat kokemukset, niin olen kokenut jonkin verran syrjintää sen takia, että olen uskaltanut olla oma itseni. Mutta en ole välittänyt siitä sen kummemmin.

Olen sitä mieltä, että kaikki ovat tasa-arvoisia sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Minusta erilaisuus on rikkautta, eli kaikkien pitäisi saada olla oma itsensä avoimesti tai olla edes ylpeä siitä mitä on. Näin on varsinkin seksuaalisen suuntautumisen suhteen, sillä sitä ei voi valita.

Jos joku on vahvasti sitä mieltä, että ei ole nainen tai mies, niin olisi kohteliasta olla kutsumatta häntä naiseksi tai mieheksi vaan esimerkiksi muunsukupuoliseksi, jos hän on muunsukupuolinen.

Hyvä esimerkki sukupuolierottelusta on koululiikunta, sillä niillä tunneilla ollaan yleensä erikseen tytöt ja pojat. Jos siellä on joku muunsukupuolinen, niin hän voi tuntea olonsa ulkopuoliseksi, mikä ei ole oikein.

Maailmassa on myös valitettavasti ihmisiä, jotka eivät ole samaa mieltä minun kanssani. He voivat olla homofobisia.

Homofobia tarkoittaa homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisia henkilöitä kohtaan tunnettua pelkoa, vastenmielisyyttä tai heihin kohdistuvaa syrjintää.

Jos mietimme nyt tarkkaan, niin se on aivan älytöntä, että jotkut ovat sitä mieltä.

Valitettavan paljon sosiaalisessa mediassa ihmiset haukkuvat nais- ja miespareja. On helpompaa haukkua ruudun takaa toisin kuin kasvotusten.

Onneksi suuri osa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavista on ylpeitä siitä ja avoimia sen asian suhteen.

On myös ihmisiä, jotka syntyvät esimerkiksi tytöksi mutta tuntevat olonsa pojaksi ja ovat sitä mieltä, että ovat väärässä kehossa. Näitä ihmisiä voidaan sanoa transsukupuolisiksi. Tällöin henkilö haluaa, että häntä kutsutaan mieheksi eikä naiseksi, sillä hän ei koe olevansa nainen.

Olkaa siis kaikki omia itsejänne ja älkää peittäkö mitään itsessänne. Jos olet homoseksuaali, biseksuaali tai muunsukupuolinen, niin tuo se esille ja uskalla olla oma itsesi.

Huom! Seksuaalisia suuntautumisia ja sukupuolia on paljon. Olen tässä tekstissä maininnut vain osan.

 

Alma Hietala

Viialan yhtenäiskoulu, 8B