Toijalan sataman tarjonta ympärivuotiseksi – Ensi kesänä satamassa kelluu ehkä Suomen suurin vesipuisto

Jos Mikko Lammasaitta pystyy ensi kesänä hyödyntämään sekä Suezin kanavaan juuttunutta että sen korvikkeeksi hankkimaansa vesipuistoa, saattaa Toijalan satamassa kellua kohta Suomen suurin vesipuisto. Kuva Jarno Keskinen.

Akaan kaupunginhallitus merkitsi kokouksessaan 23. marraskuuta tiedoksi Toijalan sataman alueen uudet toimijat kesäksi 2022. Uusina toimijoina listattiin vain Awe Vilppaan tuleva ravintola, mutta Toijalan sataman matkailutarjonnan kehittäminen jatkuu myös alueella jo toimineiden yrittäjien toimesta. Vesipuiston satamaan viime kesänä tuoneen GoParkin yrittäjä Mikko Lammasaitta kertoo tuovansa ensi kesänä satamaan entistä suuremman vesipuiston.

– Ensi kesänä me saamme isomman, sen alkuperäisen Suezin kanavaan juuttuneen puistomme satamaan. Nähtäväksi vielä jää, kuinka suureen mittakaavaan pääsemme, jos viime kesän puistoa pystymme lisäksi hyödyntämään. Mahdollisesti puistosta tulee Suomen suurin, Lammasaitta pohtii.

Elämystarjonta ympärivuotiseksi

Lammasaitan tarkoituksena on myös ollut laajentaa toimintaa ympärivuotiseksi. Pontta suunnitelmalle antaa se, että kuluneena syksynä maastopyörät ja efatit ovat löytäneet käyttäjänsä.

– Marraskuussa aloitimme elämyskellunnat. Kellunta rentouttaa, mutta halutessaan extremeä asiakkaamme voivat turvallisesti testailla vaikka jäihin tippumista, Lammasaitta kertoo.

Lumitilanteesta riippuen liukulumisukset tulevat mahdollisesti myös talven valikoimaan.
– Ensi kesän uutuutena on myös luontopakopeli, pulmallisia päättelytehtäviä kaipaaville ryhmille ja kaveriporukoille. Kesäkioskin valikoimaa on myös tarkoitus laajentaa lisää viime kesän asiakastoiveiden mukaan.  Ennenkaikkea tavoitteena on luoda ympärivuotista toimintaa Toijalan satamaan, Lammasaitta tiivistää.