Mitä kivaa teet isän kanssa? – Nahkalinnan päiväkodin lapset muun muassa syövät isän kanssa suklaata ja käyvät uimassa

Isät ovat mukavia, sillä heidän kanssaan voi syödä hyvää ruokaa ja karkkia. He osaavat siivota, viedä ulkoilemaan ja kertoa, miten palovaroitin toimii. Mitä kaikkea muuta isän kanssa voi tehdä, siitä kertovat Nahkalinnan päiväkodin lapset.

Milla Roth, 2,5 vuotta

Milla Roth. Kuva: Pekka Mustonen.

– Käyn isin kanssa uimassa. Osaan uida kissaa. En tiedä, mitä isi ui?  Isi osaa myös puhaltaa uimapalloja. Osaan hoitaa pikkuveljeä, kun isi auttaa, ollaan vaihdettu vaippakin.

Oliver Saari, 3,5 vuotta

Oliver Saari. Kuva: Pekka Mustonen.

– Katson isin kanssa kotivideoita. Isi osaa myös imuroida ja hän lukee usein lehtiä. Isi tuo minut päiväkotiin ja hakee myös. Isi tykkää sipuliruuista, mutta minä en. Minusta ne ovat väkeviä.

Ella Koivisto, 4 vuotta

Ella Koivisto. Kuva: Pekka Mustonen.

– Syön isin kanssa karkkia ja suklaata, isi syö enemmän kuin minä. Käydään isin kanssa kävelemässä ja vaarin luona. Isi on vauhdikas. Kun isi imuroi, koko talo tärisee. Isi osaa myös pilkkoa ja lämmittää ruokaa.

Kiia Lakanen, 4 vuotta

Kiia Lakanen. Kuva: Pekka Mustonen.

– Isin kanssa syödään suklaata. Isi tykkää myös vapaa-aikana välillä nukkua. Isi ei tee niin paljon ruokaa kuin äiti, mutta imuroi. Isosisko on koulussa ja tekee aina läksyjä, niin ei leiki niin paljon enää. Minäkin teen läksyjä sitten, kun menen kouluun.

Elias Ovaska, 4,5 vuotta

Elias Ovaska. Kuva: Pekka Mustonen.

– Isi on kertonut, miten pesukoneesta tulee vedet pois ja suihkukaapista. Vesi menee putkea pitkin viemäriin. Isi on kertonut myös, miten leivänpaahdin ja palovaroitin toimivat. Paistettiin sämpylöitä, niin silloin alkoi kerran palovaroitin piipittää.

Senja Jussila, 3,5 vuotta

Senja Jussila. Kuva: Pekka Mustonen.

– Isin kanssa juodaan kahvia. Maitoa laitetaan, ei sokeria. Ja tehdään voltteja. Ja osaan tehdä kuperkeikkojakin isolla matolla. Isi osaa tehdä ruokaa, ainakin pekonia. Katsotaan isin kanssa joskus telkkaria, Pikku Kakkosen Eskaria.

Oliver, Kiia, Milla, Senja, Elias ja Ella olivat sitä mieltä, että isit ovat parhaimmillaan melkein aina JA kertoivat, että isänpäivän lahjat ovat vielä työn alla. Kuva: Pekka Mustonen.

Heli Mustonen