Kultapostille niukka tappio Turun raveissa

Pauli Luoman Kultaposti on tehnyt viime viikkoina hyvä juoksuja. Turussa maanantaina Vieskerin tytär paikkasi komeasti laukkansa ja hankki kakkostilan. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Akaalaisen Pauli Luoman Kultaposti kävi tiukan taiston voitosta maanantaina Turun raveissa. Luoman omistama, valmentama ja ohjastama kuusivuotias tamma näytti olevansa oikea työn sankari, sillä se laukkasi alkukiihdytyksessä ja jäi porukan peränpitäjäksi. Sitkeästi Kultaposti juoksi kolmatta rataa ja ennätti jo kärjen tuntumaan kilometri ennen maalia.

Luoman tamma juoksi raskaan reissun ulkoratoja, mutta päättäväisesti se runnoi vielä maalisuoralla aivan voiton vieneen Olli Koivusen Siirin Farssin rinnalle. Kakkossija heltisi Akaan hevoselle, ja aika oli sama 31,2 kuin voittaja Siirin Farssilla.

Maanantain Magic Monday -ravit oli jaettu kahdelle paikkakunnalle. Turun lisäksi paukutettiin kaviouraa Jyväskylässä, jossa akaalaisen Vilppu Laaksosen Rivaltti ravasi kuudenneksi kilometriajalla 30,5. Ohjissa oli Jani Ruotsalainen. Edellisessä kisassaan Vermossa Rivaltti oli myös kuudes. Silloin aika oli 27,5a ja kuskina Jukka Torvinen.