Sini Sjöblom voitti tankotanssin SM-kultaa ja lunasti paikkansa MM-kilpailuihin – Katso kuvagalleria

Sini Sjöblom SM-kultaa tuoneessa esityksessään. Kuva: Suomen Tankotanssiliitto/Mikko Karsisto

Akaalaislähtöinen Sini Sjöblom voitti parapolen Suomen mestaruuden 17.10. Jyväskylän Monnarilla käydyissä Suomen Tankotanssiliiton SM-kilpailuissa.

Tankotanssin ensimmäiset SM-kisat pidettiin vuonna 2010. Sen jälkeen harrastajamäärä on tasaisesti noussut. Laji on saanut myös laajempaa julkisuutta muun muassa 7-vuotiaan valkeakoskelaisen Aino Mäkiselän osallistuttua Talent-kisaan.

Tankotanssi on akrobatiaa, notkeutta, voimaa ja esiintymiskykyä yhdistävä urheilulaji, jossa kilpaillaan sekä yksilö- että parisarjoissa. Kilpailuesityksen pituus on noin kolmesta neljään minuuttiin, ja urheilija arvioidaan pisteyttäen esityksen pakollisten liikkeiden vaikeustaso, tekninen suorituspuhtaus ja esityksen taiteellinen taso.

SM-kisoissa mitalikolmikot saivat paikan Suomen maajoukkueessa, joka osallistuu lajin MM-kilpailuihin Italian Bolognassa joulukuun alussa.

Sini Sjöblom kilpaili näkövammansa vuoksi parasarjassa ja oli ensimmäinen paraurheilija tankotanssin SM-kisoissa. Sjöblom asuu nykyään Helsingissä ja edustaa Pole4Fit -tiimiä. Hänen valmentajansa ja koreografinsa on moninkertainen Suomen mestari ja maailmanmestari Oona Kivelä.

Liisa Sjöblom

Suomen mestari Sini Sjöblom pääsee myös MM-kisoihin. Kuva: Suomen Tankotanssiliitto/Mikko Karsisto