VIISI TÄHTEÄ: Synkänkaunis rakkaustarina 1800-luvulta taipuu Tampereen Teatterissa hetamaisen kolkoksi ja hämäläisen jäyhäksi parisuhdekujanjuoksuksi

Kaksi vahvaa luonnenäyttelijää. Tampereen Teatterin Kotiopettajattaren romaanissa on koko esityksen ajan läsnä vahva tunneskaala. Siitä pitävät huolen nuoruuden innolla roolityönsä tekevät Marketta Tikkanen (nimirooli) ja Pia Piltz (Bertha). Kuva: Maria Atosuo.Jussi Nikkilän ohjaus Kotiopettajattaren romaanista Tampereen Teatterin päänäyttämölle osoittaa, ettei 1800-luvun puolivälissä ilmestynyttä Charlotte Brontën kansainväliseksi klassikoksi kohonnutta rakkausromaania ole vieläkään kaluttu loppuun. Myös lavastuksen toteuttajat huolehtivat visusti siitä, ettei maailmankuulua rakkaustarinaa tarjoilla tällä kertaa perinteisissä viktoriaanisissa puitteissa, vaan elämänkaruutta korostavissa pelkistetyissä kehikoissa. Tämänkertainen toteutus ammentaa voimansa nuorten naisnäyttelijöiden energisestä heittäytymisestä. Janen roolin tekevä Marketta Tikkanen on alusta loppuun saakka tulta ja tappuraa – suorastaan suomalaisittain tuttua niskavuorenhetamaista kylmäsydämisyyttä. Näyttelijänä onnistumisesta onnistumiseen kulkeva Pia Piltz komppaa nerokkaasti ohjatussa Berthan osassa Tikkasen Janea.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.