Piispa Matti Repo: ”Hyvinvointialueet ja uudenlaiset kunnat vaikuttavat seurakuntienkin elämään – uusi tilanne on huomioitava ensi vuoden seurakuntavaaleissa”

Piispa Matti Repo herättelee seurakuntia tarkastelemaan toimintaansa siitä vinkkelistä, että niiden toimintaympäristössä tapahtuu historiallisia muutoksia. Hyvinvointialueet rakentuvat parhaillaan. Tampereen hiippakunnan sisällä tulevat olemaan Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueet. Sote-uudistuksen jälkeiset kunnat ovat uudenlaisia kuntia. Revon mukaan seurakuntien on hakeuduttava uudelleen ja uudelleen yhteistyöhön kuntien ja hyvinvointialueiden kanssa. (Kuva: Matti Pulkkinen)33 kunnan alueelle levittäytyvä Tampereen hiippakunta 38 seurakuntineen ja kaksine seurakuntayhtymineen on tyystin uudenlaisessa maailmassa, kun hyvinvointialueet ja niin kutsutut uudenlaiset kunnat aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa. Hiippakunnan kanssa samojen rajojen sisälle mahtuvat Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueet. Piispa Matti Repo muistuttaa, että kuntarajoja myötäilevät seurakunnat ovat väistämättömästi uuden edessä, kun niiden pitkäaikaiset ja luontevat yhteistyökumppanit, kunnat luovat pian nahkansa uudelleen. Revon mukaan historialliset yhteiskunnalliset uudistukset on otettava ehdottomasti huomioon ensi vuoden marraskuussa pidettävissä seurakuntavaaleissa.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.