Kirkkoherran tehtäviin palaava Ali Kulhia perehdytetään muutoksiin – Kukka Salmiovirralle yhdeksän päivän jatkopesti

Ali Kulhia palaa Akaan seurakunnan kirkkoherran tehtäviin keskiviikkona 22. syyskuuta. Kulhia on ollut viime vuoden elokuusta lähtien virkavapaalla, jonka aikana hän on tehnyt seurakunnan Kirkon tutkimuskeskukselta tilaamaa Viialan kirkon 70-vuotisjuhlatutkimusta. Ennen tutkimusvapaata Kulhia oli useita kuukausia erilaisilla vapailla.

Puolentoista vuoden poissaolon aikana Kulhian sijaisena on ollut Kukka Salmiovirta, joka perehdyttää kirkkoherran tehtäviin palaavan Kulhian seurakunnassa tapahtuneisiin muutoksiin. Salmiovirta ja Kulhia ovat yhtä aikaa töissä yhdeksän päivää.

Salmiovirta on viimeistä päivää kirkkoherran sijaisena tiistaina 21. syyskuuta, jonka jälkeen hän jatkaa yhdeksän päivää kappalaisena. Kirkkoneuvosto on pyytänyt Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulilta virkamääräystä Salmiovirralle kappalaisen virkaan virkaa perustamatta ajalle 22.–30.9.

Ali Kulhia palaa kirkkoherran virkaan keskiviikkona 22. syyskuuta. Kuva: Juha Kosonen