Daytona Circuit Akaa -moottoriradalla saatetaan nähdä kisojen lisäksi konsertteja ja drive in -leffailtoja

Daytona Circuit Akaan osakas Ville Mikkola näkee, että radan alueella on jatkossa mahdollista toteuttaa monenlaista toimintaa. Kuva: Oona Eskeli.

Lokakuussa 2020 Akaan Karhunrahkaan avatun Daytona Circuit Akaa -moottoriradan aluetta kehitetään monipuoliseksi moottoriurheiluareenaksi pala palalta.

Radan osakas Ville Mikkola kertoo, että radan ympäristöstä on tänä vuonna kaadettu reippaasti metsää ja että kesän aikana radalle on saatu turvakaiteet ja -alueet sekä reunamaalaukset. Reunakiveystä eli kanttareita vielä odotellaan.

Lisäksi on aloitettu yleisölle tarkoitetun parkkialueen kaivaminen sekä katsomoalueen rakentaminen. Katsomoon mahtuu Mikkolan mukaan noin 2000 katsojaa, ja istumapaikkoja on ensi alkuun noin 150.

Lähitulevaisuudessa toteutettavien asioiden listalla ovat vesivessojen toimintakuntoon laittaminen, viitoituskylttien asentaminen lupien saamisen jälkeen sekä vanhan konehallin muuttaminen ”kisabaariksi”.

Tulevalle katsomoalueelle on hankittu ensimmäinen setti istumapaikkoja. Kuva: Oona Eskeli.

Jatkossa ainakin supermotoa ja jokkista

Moottoriradalla ei ole vielä järjestetty kisoja, koska sen alueella ei ole ollut pysäköintipaikkoja yleisölle. Yleisöparkki on käytännössä kilpailutoiminnan elinehto.

– Jos olisimme pitäneet kisoja, yleisön autot olisivat olleet tuolla pitkin maanteiden varsia, Ville Mikkola kiteyttää ongelman.

Mikkola sanoo, että parkkitilaa on tarkoitus tehdä ainakin tuhannelle autolle ja että radalla järjestettävälle kilpailutoiminnalle on jo selkeä näkymä. Kiinnostusta on ollut esimerkiksi supermoton ja jokamiesluokan eli jokkiksen suunnista.

Tulevia kisoja silmällä pitäen alueelle on mietitty myös kääntöpaikan tekemistä bussille. Kääntöpaikka mahdollistaisi bussikuljetukset esimerkiksi Toijalan rautatieaseman ja moottoriradan välillä.

Vihreästä vanhasta konehallista tulee ”kisabaari”. Kuva: Oona Eskeli.

Ei vain juhakankkusille

Akaan Daytonan alue voi olla tulevaisuudessa areena myös muullekin kuin moottoriurheilulle. Mikkola visioi, että tasaista parkkialuetta voisi hyödyntää konsertteihin tai drive in -elokuvailtoihin.

Radan osalta Mikkola korostaa, että se ei ole tarkoitettu vain kilpa-autoille ja -kuljettajille – tai kuten hän itse asian muotoilee – ”ferrareille ja juhakankkusille”. Hän näkisikin radan mielellään esimerkiksi autokoulua suorittavien käytössä.

Se, ajetaanko radalla ympäri vuoden, riippuu Mikkolan mukaan talvista.

– Sen olemme päättäneet, ettemme ala rataa erikseen jäädyttämään, jotta asfaltti ei routisi. Mutta jos tulee huonoja talvia, meidän on hyvin helppo pitää rata auki. Meillä on koko radalle valaistuskin. Valoa tulee sen verran, että viime syksynä pystyi ajamaan pimeässä ilman ajovaloja.

Lue myös:

Daytona Circuit Akaa on nyt totta – Moottoriradan avajaisissa nähtiin muun muassa Marcus Grönholm ja Aki Ajo (2.11.2020)

Daytona Circuit Akaa odottaa kesää ja kuskeja – Ainutlaatuinen asfalttirata syntyy vanhaan soramonttuun vuosikymmenten haaveilun jälkeen (24.3.2020)

Ville Mikkola korostaa, että Akaan Daytona ei ole tarkoitettu vain kilpa-autoille ja -kuljettajille. Hän näkisikin radan mielellään esimerkiksi autokoulujen käytössä. Kuva: Oona Eskeli.

Yleisön parkkialue mahdollistaa valmistuttuaan isojenkin kisojen järjestämisen moottoriradalla. Kuva: Oona Eskeli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?