Linja-autohallin purkamisen odottelu viivästyttänyt töitä jo kuukausia – Ryödintien kevyen liikenteen väylä viimeistellään nopeasti

Kesken jäänyt Ryödintien kevyen liikenteen väylä katkeaa puretun hallin kohdalta. Kunhan pilaantuneet maat on käsitelty, viimeistellään kevyen liikenteen väylä nopeasti, Mika Korpela Toijalan Kone ja Kuljetus Oy:stä kertoo. Kuva: Jarno Keskinen.

Akaan kaupunki purki elokuun lopulla vanhan varastorakennuksen Ryödintien varrelta. Halli piti purkaa jo keväällä. Purun viivästyminen aiheutti myös Ryödintien kevyen liikenteen väylän myöhästymisen.

– Se piti olla purettuna huhtikuun loppuun mennessä. Me emme voi tehdä omaa työtä valmiiksi ennen kuin halli on purettu, sillä suunnitelman mukaan kevyen liikenteen väylä on linjattu hallin läpi, Mika Korpela Toijalan Kone ja Kuljetus Oy:stä kertoi Akaan Seudulle kesäkuussa.

Ei tietoa, koska työt jatkuvat

Hallin purkamisen ja siihen liittyvien pilaantuneiden maa-ainesten poiston jälkeen kevyen liikenteen väyläkin valmistuu nopeasti, Korpela arvioi.

– Hallin kohdalla olevan pilaantuneen maan tutkimukset ovat kesken, valmista pitäisi olla viikon sisään. Pilaantuneita maita puhdistaa Fortum. Sitä ei vielä tarkkaan tiedetä, milloin päästään jatkamaan kevyen liikenteen väylän rakentamista, Korpela kertoo.

Toijalan Kone ja Kuljetus Oy:llä on keskeneräinen työ myös pienellä alueella Hämeentien varressa. Siellä töitä viivästytti Elenian sähkökaapin siirto, joka niin ikään viivästyi.

– Se saatiin jo aiemmin pois, mutta niin pientä kohtaa ei kannata lähteä erikseen päällystämään. Se tehdään Ryödintien kevyen liikenteen väylän asfaltoinnin yhteydessä.

Tavoite syyskuun puolivälissä

Kuvan keskellä näkyvällä kevyen liikenteen väylällä tehdään viimeistelytöitä muutama päivä. Sitten vuorossa on asfaltointi. Kuva: Jarno Keskinen.

Korpelan tavoite on saada Ryödintien alueen työt valmiiksi 15.9.

– Tai ihan viimeistään syyskuun lopussa. Asfaltointia edeltävää viimeistelyä ei ole moneksi päiväksi, kun töihin vaan päästäisiin.

Lue myös: Hämeentien ja Ryödintien uusi liittymä on kohta valmis, asfaltointia odotetaan – ”Tästä tulee merkittävästi entistä turvallisempi”