PJK:n P19-joukkueessa akaalaista osaamista: Janne Körkkö ja Aatu Nieminen voittivat futsalin SM-pronssia

Janne Körkkö pelaa futsalia Pirkkalan Jalkapalloklubissa. Kuva: Veli-Pekka Körkkö

Futsalin P19-sarjan SM-lopputurnaus pelattiin 21.–22. elokuuta Tampereella. Turnaukseen osallistuivat oman lohkonsa sarjassa voittaneet Pirkkalan Jalkapalloklubi (PJK), GFT Helsingistä, Tervarit Oulusta ja Noormarkun Koitto.

Pronssia voittaneessa PJK:n joukkueessa oli myös akaalaisväriä, kun maalivahteina pelasivat Janne Körkkö Toijalasta ja Akaa Futsalin uusi maalivahti Aatu Nieminen. Molemmat ovat vuonna 2003 syntyneitä. Lisäksi PJK:n taustatiimissä maalivahtivalmentajana toimii maajoukkuemaalivahti Akaa Futsalin Kasper Kangas.

Janne Körkkö pelasi jalkapalloa Toijalan Pallossa ja Hakassa, kunnes kiinnostus futsaliin vei PJK:hon vuonna 2018. Körkkö pelaa tulevalla kaudella P19-ikäluokan Futsal-Liigan lisäksi miesten Futsal-Ykkösessä. Viime kaudella Körkkö ja Aatu Nieminen kuuluivat PJK:n liigajoukkueeseen, jonka kausi päättyi putoamiseen liigasta. Nieminen on myös nuorten maajoukkuemaalivahti.

P19-sarjan Suomen mestaruuden voitti GFT, ja Tervarit otti hopeaa. PJK voitti pronssiottelussa Noormarkun Koiton maalein 5–3.

PJK:n P19-joukkue voitti futsalin SM-pronssia. Punaisissa paidoissa maalivahdit Aatu Nieminen (vas.) ja Janne Körkkö. Kuva: Mika Sinisalo