Antti Peltola palkittiin viikonloppuna kahdesti – Tahto-patsaan luovutuksessa lauantaina kaupunginjohtaja nosti esiin kahden tahon suurella antaumuksella tekemän työn

Vuoden 2021 Tahto-patsas myönnettiin Akaan kaupunginjohtajalle Antti Peltolalle. Patsaan luovuttivat Vasenkätisten Vestivaalin yhteydessä Tinja Lahdenmäki ja Marko Peltola Viialan Yrittäjistä. Kuva: Oona Eskeli.

Viialan Yrittäjien vuosittain myöntämä Tahto-patsas on osoitettu tänä vuonna Akaan kaupunginjohtajalle Antti Peltolalle.

Peltola julistettiin Tahdon saajaksi Vasenkätisten Vestivaalin yhteydessä sateisella Viialan torilla lauantaina 14. elokuuta.

Kaupunginjohtaja palkittiin viikonlopun aikana kahdesti, sillä Tahto-tunnustuksen lisäksi hän sai Vuoden Mariannen tittelin Toijalan satamassa sunnuntaina.

Tahto-patsaan saajan julkistuksen ja palkitsemisen suorittivat Marko Peltola ja Tinja Lahdenmäki.

Yrittäjäyhdistys halusi palkita Tahto-patsaalla kaupunginjohtajan siksi, että yhdistys uskoo kaupungin löytäneen johtajan, jolla on tahtoa Akaan puolesta, kertoi Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola palkitsemispuheessaan. Kaupunginjohtajan kukitti Tinja Lahdenmäki. Kuva: Oona Eskeli.

Tahtoa Akaan puolesta

Tahto-patsas luovutetaan paikallisella tasolla vaikuttavalle henkilölle tai toimijalle, joka on osoittanut ihailtavaa tahtoa asiansa hoitamiselle.

Viialan Yrittäjien puheenjohtaja Marko Peltola luonnehti palkitsemispuheessaan, että tahdolla tehdään niin pieniä kuin suuriakin asioita ja että tahtoa lisäksi koetellaan usein.

Yrittäjäyhdistys halusi palkita Tahto-patsaalla kaupunginjohtajan siksi, että yhdistys uskoo kaupungin löytäneen johtajan, jolla on tahtoa Akaan puolesta.

Kaupunginjohtaja Antti Peltola vastaanotti Tahto-patsaan sateisella Viialan torilla lauantaina. Kuva: Oona Eskeli.

Virkamiestä lämmitti

Kiitospuheessaan Antti Peltola kertoi olevansa tunnustuksesta erittäin otettu ja totesi sen lämmittävän suuresti ”tämmöistä virkamiestä”.

Kaupunginjohtajan mielestä kunnan päätöksenteossa tulisi kuunnella elinkeinopoliittisia asioita aina varsin herkällä korvalla. Antti Peltolan mukaan yrittäjäyhdistyksillä on asioihin arvokasta tuntemusta.

– Olen nyt tämän kahden ja puolen vuoden aikana huomannut sen, että meillä on täällä erittäin hyvät yrittäjäyhdistykset. Yhteistyö kaupungin kanssa on erittäin saumatonta, kaupunginjohtaja Peltola kiitteli.

Kaupunginjohtaja Antti Peltola katsoi Tahto-tunnustuksesta kuuluvan iso kiitos kaupungin henkilöstölle. Kuva: Oona Eskeli.

Kiitoksia henkilöstölle ja päättäjille

Puheensa lopuksi kaupunginjohtaja nosti esiin kaupungin henkilöstön työpanoksen.

– Meillä on kaupungissa upea johtoryhmä ja hieno henkilökunta. He tekevät valtavasti työtä suurella antaumuksella, eli tästä tunnustuksesta katson ison kiitoksen myös heille.

Palkittu osoitti kiitoksia myös poliittisille päättäjille.

– Olemme viime aikoina tehneet hyviä poliittisia päätöksiä, kaupunginjohtaja näki.