Poliisi saanut useita yhteydenottoja mopojen aiheuttamasta melusta kaupunkialueella ja vetoaa vanhempiin – Aikuinen, keskustele nuoresi kanssa muut huomioivasta ajamisesta

Poliisi voi valvoa ja ohjeistaa, mutta merkittävin oppi ja asenne liikennekäyttäytymiseen tulee kotoa. Arkistokuva.

Meluisasta mopoliikenteestä taajamissa tulee kesäisin poliisille paljon valvontapyyntöjä, Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan ja toivoo, että muut huomioiva liikennekäyttäytyminen otetaan puheeksi kotona.

– Nuoruuteen kuuluu itsenäistymisen opettelua, ja liikkumista helpottamaan hankitaan nuorelle monessa perheessä jokin moottorikäyttöinen kulkupeli. Mopojen, traktorimönkijöiden, moottoripyörien ynnä muiden nuorten suosimien moottorikäyttöisten ajoneuvojen aiheuttamista meluhäiriöistä tulee poliisille kesäaikaan paljon yhteydenottoja, Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisi voi valvoa ja ohjeistaa, mutta merkittävin oppi ja asenne liikennekäyttäytymiseen tulee kotoa, tiedotteessa muistutetaan.

– Jokainen vanhempi toivoo, että oma nuori pääsee liikenteessä turvallisesti perille. Vanhemmilla on myös velvollisuus huolehtia lapsistaan. Vanhempi, keskustele nuoresi kanssa hänen oman toimintansa vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen sekä ajamisesta muille mahdollisesti aiheutuvasta häiriöstä ja sen välttämisestä, poliisi vetoaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?