Eksyneet marjastajat työllistivät Sisä-Suomen poliisia – Poliisi muistuttaa marjastajia oikeasta varustuksesta ja valmisteluista

Kadonneen marjastajan löysi poliisin koirapartio. Kuva Tarja Antola

Sisä-Suomen poliisi sai keskiviikkona 21. heinäkuuta tehtävän metsään eksyneistä marjastajista, kertoo Sisä-Suomen poliisin tiedote.

Hillaan lähtenyt pariskunta oli eksynyt suoalueille Pirkanmaan itärajalla. Pariskunnalla oli mukanaan yksi puhelin, jolla ehti soittamaan tyttärelle. Soiton jälkeen puhelimesta loppui akku.

Kello 17 aikaan alkaneella reissulla ei ollut mukana evästä eikä juomaa, ja lisäksi marjastajat vielä eksyivät toisistaan. Marjastajista yksi löysi autolle, mutta toinen eksyi soiseen metsään.

Poliisilla oli haasteellista löytää oikea suoalue ja siellä oleva pariskunnan auto. Apuna poliisilla oli pariskunnan tyttären kertomat tiedot vanhoista marjapaikoista.

Lopulta auto kuitenkin löytyi, ja sen jälkeen tehtävälle hälytetty poliisikoira otti nopeasti jäljen ylös. Eksynyt löytyi kello 21 jälkeen. Eksyneen löysi poliisikoira Rike.

Metsään suuntaavan varusteet ja alkuvalmistelut

– Kerro marjareissusta ja sen suunnasta läheiselle.

– Lataa puhelimeesi 112-sovellus ja huolehdi akun latauksesta, myös virtapankki kulkee kätevästi mukana.

– Pakkaa reppuun eväät ja juotavaa.

– Pukeudu kirkkaasti ja seuraa ajan kulumista.

– Jos eksyt, soita rohkeasti hätäkeskukseen ja vältä soittelua tuttaville sekä sukulaisille, jotta virtaa puhelimessa riittäisi paikantamiseen ja etsijöiden yhteydenottoihin.

– Hakeudu avoimelle paikalle odottamaan apua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?