Törkeä rattijuopumus toi akaalaisnaiselle vankeutta – Naisen rikosrekisteristä löytyy lisäksi muun muassa pahoinpitelyitä ja rahanpesua

Akaalainen vuonna 1975 syntynyt nainen tuomittiin 24. huhtikuuta tapahtuneesta törkeästä rattijuopumuksesta Pirkanmaan käräjäoikeudessa kirjallisessa menettelyssä 18. kesäkuuta.

Syyttäjän mukaan nainen kuljetti henkilöautoa yleisillä teillä yksi matkustaja kyydissään tilanteessa, jossa naisella on ajon jälkeen ollut alkoholia 0,66 milligrammaa litrassa uloshengitysilmaa.

Rattijuopumuksen raja on 0,22 mg/l ja törkeän rattijuopumuksen puolestaan 0,53 mg/l.

Syyttäjä näki, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle. Nainen tunnusti teon esitutkinnassa ja käräjäoikeudelle toimittamassaan vastauksessa.

Käräjäoikeus tuomitsi naiselle törkeästä rattijuopumuksesta vankeusrangaistuksen. Akaalaisnaisella on rikosrekisteri, mutta käräjäoikeus katsoi, että vankeusrangaistuksen voi vielä tuomita ehdollisena, koska naisen aikaisempi ehdollinen tuomio tuli erityyppisistä teoista.

Sama akaalaisnainen tuomittiin 10. syyskuuta 2020 45 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen rahanpesusta, pahoinpitelystä, lievästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Törkeästä rattijuopumuksesta saadun ehdollisen vankeusrangaistuksen mitta on 35 päivää, ja sen koeaika päättyy 18.6.2023. Naiselle tuomittiin tästä rikoksesta vankeuden ohella myös 20 päiväsakkoa (yhteensä 240 euroa) sekä määrättiin suorittamaan rikosuhrimaksua valtiolle 80 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

Akaalaisnainen hakkasi nyrkillä, repi hiuksista ja tilitti suhdettaan Tinder-löydölle – Mies toi rahat postilaatikkoon, kun soittaja uhkasi ampumisella (10.9.2020)