Toijalan ennakkoäänet olisivat tuoneet neljä paikkaa lisää – Akaan Kokoomuksen vaalivalvojaisissa oli hymy herkässä

Verkkoon päivittyvät tulostiedot kiinnostivat kokoomuksen vaalivalvojaisissa. Kuva Jarno Keskinen.

Kun Akaan ensimmäiset ennakkoäänet oli laskettu, oli kokoomus saamassa neljä valtuustopaikkaa lisää. Tässä vaiheessa oli kuitenkin laskettu vasta nelisenkymmentä prosenttia Toijalan ennakkoäänistä, Viialan ja Kylmäkosken ennakkoäänet puuttuivat vielä kokonaan.

– Näyttää aika kivalta, Janita Puomila tiivisti.

– Vasemmisto ja demarit ovat vahvoilla Viialassa. Veikkaan, että joskus kello 23 jälkeen nähdään todellinen tulos, Jaakko Leinonen uskoi.

– Viimeksikin näytti alkuun tosi hyvältä, Puomila jatkoi.

”Johdonmukaisuus ja vastuullisuus näkyy”

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa löydettiin nopeasti vastaus kysymykseen, mitä ennakkoäänien perusteella hyvä vaalimenestys tarkoittaa.

– Se tarkoittaa, että on tehty johdonmukaista ja vastuullista politiikkaa, oli yksi teoria.

– Halutaan muutosta, halutaan Akaa kasvuun, kuului toinen.

Toijalan äänet ratkaisivat

Anni Määttä. Kuva Jarno Keskinen.

Lopullinen riemu repesi kokoomuksen vaalivalvojaisissa, kun puolueelle perinteisesti vahvan Toijalan läntisen äänestysalueen äänet saatiin laskettua. Silloin varmistui, että kokoomuksen paikkaluku tulevassa valtuustossa on kymmenen. Samalla varmistui, että kokoomus on tulevassa valtuustossa tasavahva sdp:n kanssa.

Yksi valtuustoon nousseista uusista kokoomuksen valtuutetuista on Anni Määttä.

– Tulos kertoo siitä, että hyvä listamme sai ihmisten luottamuksen. Oma lupaukseni tietenkin on, että kannan vastuuta ja teen parhaani, Määttä vakuutti iloisena heti valintansa selvittyä.

Jouni Parikka jatkaa Toijalan Yrittäjissä

Jouni Parikka. Kuva Jarno Keskinen.

Toinen vaalivalvojaisista tavoitettu tuore valtuutettu on Jouni Parikka. Parikka lupasi tuoreeltaan jatkavansa työtään myös Toijalan Yrittäjien puheenjohtajana.

– Paljon muita luottamustoimiahan minulla ei enää olekaan, Etelä-Pirkanmaan hallintoneuvoston jäsen olen edelleen, ja Akaan Nuorkauppakamarin kunniajäsen, Parikka listasi.