Pääradan huoltotyöt jatkuvat toukokuussa – Vaikutuksia arkipäivien junaliikenteeseen

Tampere-Riihimäki-rataosuudella tehdään vaihteiden huoltotöitä ja sähköratatöitä poikkeuksellisesti liikennekatkoissa. Liikennekatko on 10.-28.5. Liikennekatko merkitsee, että useita junavuoroja on peruttu.

Lähiliikenteen junavuorot Riihimäen ja Tampereen väliltä on korvattu arkisin kello 10–14 kokonaan busseilla. Lisäksi osa vuoroista korvataan busseilla Riihimäen ja Tampereen väliltä, mutta ajetaan normaalisti junalla Helsingin ja Riihimäen välillä.

Tarkemmista vaikutuksista henkilöliikenteeseen ja lähijunaliikenteeseen löytyy tietoa VR:n sivuilta vr.fi. Perutut junavuorot ja korvaavien bussien pysäkit sekä aikataulut löytyvät https://www.vr.fi/korvaavat-bussit.

Liikennekatkot jatkuvat elokuussa

Pääradan säännölliset huoltotyöt tehdään tänä vuonna ennalta suunniteltujen liikennekatkojen aikana. Ensimmäinen huoltotyörupeama oli helmikuussa. Toukokuun jälkeen katkoja on kolmella peräkkäisellä viikolla vielä elokuussa ja marraskuussa.

Kunnossapitoyksikön päällikön Jukka P. Valjakka kertoo Väyläviraston tiedotteessa, että helmikuussa pidetyn katkon aikana työt saatiin päätökseen ajallaan ja liikenne ennalleen suunnitellusti.

– Turvallisuuden ja työn laadun lisäksi parempi ennustettavuus on etu meille, liikennöitsijälle ja etenkin matkustajille, Valjakka sanoo.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?