Hiljaisen viikon pyhät Akaan seurakunnassa 2021

Kirkkovuoden riemullisin palvelus, pääsiäisyön messu, järjestetään Kylmäkosken kirkossa lauantaina 3.4. kello 23 alkaen. Osallistua voi suoratoiston välityksellä Akaan seurakunnan kotisivuilla ja YouTube-kanavalla.

Perinteisten pitkäperjantain aamun sanajumalanpalveluksen sekä pääsiäisaamun messun lisäksi Akaan seurakunnassa vietetään yhtenä kokonaisuutena kiirastorstai-illan, Jeesuksen kuolinhetken iltapäivän ja pääsiäisyön palveluksia. Yhdessä nämä palvelukset muodostavat triduumin eli kolmipyhän, joihin kaikki ovat tervetulleita liittymään suoratoiston välityksellä.

Kiirastorstai Viialan kirkossa

Kiirastorstain palvelus alkaa iltakuudelta messulla, jossa muistetaan erityisesti Jeesuksen viimeistä ehtoollista opetuslasten kanssa. Tähän messuun kuuluu dramaattisia elementtejä, joihin on mahdollista osallistua myös suoratoiston välityksellä kotoa käsin.

Pitkäperjantai Viialan kirkossa

Pitkänperjantain Jeesuksen kuolinhetken palvelus suoratoistetaan Viialan kirkosta kello 15 alkaen. Jumalanpalvelus on hyvin karu ja se koostuu rukouksista ja Raamatun lukukappaleista sekä ristin tervehtimisestä ja mahdollisuudesta nauttia kiirastorstain messusta säästetty ehtoollinen. Puolen tunnin ajan suoratoiston päättymisen jälkeen seurakuntalaiset voivat tulla nauttimaan ehtoollista koronaturvallisesti Viialan kirkkoon.

Viialan ja Akaan kirkot ovat myös pitkäperjantaina avoinna tunnin suoratoiston päättymisen jälkeen yksityistä hiljentymistä varten sekä kuolinhetken palveluksen jälkeen Viialassa että aamun sanajumalanpalveluksen jälkeen Toijalassa.

Pääsiäisyö lauantaina Kylmäkosken kirkossa

Pääsiäisyön messu lauantaina kello 23 Kylmäkosken kirkossa on kirkkovuoden riemullisin palvelus, joka päättää paastonajan ja aloittaa Kristuksen ylösnousemuksen juhlinnan. Palvelus alkaa ylösnousemuksen merkkinä olevan uuden tulen ja pääsiäiskynttilän siunaamisella ja johtaa vigiliaan, jossa odotetaan ylösnousseen Kristuksen tulemista.

Osallistua voi suoratoiston välityksellä

Pääsiäisen triduumin palveluksiin pääsee osallistumaan suoratoiston välityksellä Akaan seurakunnan kotisivuilla ja YouTube-kanavalla. Samasta paikasta löytyvät myös Akaan kirkon pitkänperjantain kello kymmenen perinteinen sanajumalanpalvelus ja pääsiäisaamun kello kymmenen 10 messu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?