Riku Sirén kannustaa kuntia uudistamaan toimintakulttuuriaan: ”Pyöräyttäkää asiat päälaelleen”

Riku Sirén on yksi neljästä Kuntamatch-osallisuusalustan luojista. Kuntakenttää hyvin tunteva Sirén sanoo, että alustaprojekti linkittyy tulevaisuuden kunnan yhteisöolemukseen. Hänen mielestään kunnat kaipaavat toimintamalliensa rajuakin ravistelua. Uutta olisi otollista miettiä juuri nyt, kun maassamme käydään kuntavaaleihin. (Kuva: Pirkanmaan liitto)Juuri nyt olisi otollinen aika ja hedelmällinen maaperä reivata jokaisen kunnan toimintakulttuuria 2020-luvun tarpeita ja haasteita vastaaviksi. Desperado Designsin Riku Sirén tietää laajasta kuntakokemuksestaan, että julkisen sektorin muutokset tapahtuvat hitaasti. Hänen mielestään tulevaisuuden voittajiksi mielivillä kunnilla on kuitenkin aito mahdollisuus pyöräyttää iänikuiset käytännöt päälaelleen. Uudistaja korostaa, että moderni kunta on enemmän yhteisö kuin hallinto-organisaatio. Muutokset toteutetaan asukaskärjellä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.