Akaalaispappi hakee kirkkoherraksi Lempäälään – Valinnan tekee kirkkovaltuusto

Lempäälän seurakunnan kirkkoherran virkaa hakee viisi henkilöä. Hakijoiden joukossa on myös akaalainen Leena Sorsa, joka toimii tällä hetkellä Punkalaitumen seurakunnan vs. kirkkoherrana. Sorsa on 31.8.2021 saakka virkavapaalla Lempäälän seurakuntapastorin tehtävästä.

Sorsa on koulutukseltaan teologian tohtori ja hallintotieteiden maisteri. Hän toimii myös Tampereen hiippakunnan pappisasessorina.

Lempäälän seurakunnan kirkkoherran virkaa ovat hakeneet myös Hattulan seurakunnan seurakuntapastori Miikka Anttila, Länsi-Porin seurakunnan vs. kirkkoherra Mika Nokelainen, Lempäälän seurakunnan vt. kirkkoherra Matti Vehviläinen ja Puolustusvoimien kenttärovasti Timo Waris.

Tuomiokapituli haastattelee virkaa hakeneet tammikuussa. Tuomiokapituli kertoo tiedotteessaan, että se antanee istunnossaan 13.1.2021 hakijoista kelpoisuuspäätöksen ja lausunnon, jonka jälkeen kirkkoherranvaalin toimittaminen siirtyy seurakunnan tehtäväksi. Vaalin valmistelijana seurakunnassa toimii lääninrovasti Seppo Jarva.

Lempäälän seurakunnan kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka toimittaa kirkkovaltuusto.

Lempäälän seurakunnan kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun kirkkoherra Mikko Oikarinen siirtyi syyskuussa eläkkeelle.

Lempäälän seurakunnan kirkkoherraksi hakeva Leena Sorsa hoitaa tällä hetkellä kirkkoherran virkaa Punkalaitumella. Kuva: Tarja Antola/Akaan Seudun arkisto

Lue myös:

Akaalainen Leena Sorsa on pappi ja futisäiti – piispan tytär on seurannut isänsä jalanjälkiä