5–0-voitto ei riittänyt ToPalle – Punamustilla on edessä putoaminen vitoseen

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkue 2020. Takarivissä vasemmalta Juha Pietikäinen (jj), Sampsa Laakso (valmentaja), Aukusti Lehtonen, Jussi Nyström, Jukka-Pekka Jyrämö, Toni Niskala, Joonas Pietikäinen, Ere Salmi, Kari Viertola (huoltaja), Hannu Rokkanen (huoltaja.), Pasi Rantanen (jj). Eturivissä vasemmalta Vesa Pajula, Jesse Järvi, Jukka Saari, Janne Hevonoja, Eeli Jokinen. Kuvaaja: Petri Airaksinen.

Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkue pelasi lauantaina 26. syyskuuta kauden viimeisen kotiottelunsa. Jalkapallon läntisen alueen nelosen lohko-B:n ottelussa ToPa kohtasi Toijalan keskusurheilukentällä tamperelaisen Nekalan Pallon.

Kotijoukkueella ei ollut vaikeuksia ottaa vieraistaan 5–0 (2–0) -voittoa. Selvä voitto on kuitenkin laiha lohtu sille tosiasialle, että punamustilla on edessä sarjasta putoaminen.

Tämä asia varmistui viimeistään lauantaina. Menneen viikon peleissään tamperelainen FC Melody sekä Lammin Veto voittivat omat ottelunsa. Putoamisviivan alla olevat akaalaiset eivät enää voi nousta viivan yläpuolelle. Päätöskierroksella 3.10. ToPa kohtaa vieraissa sarjassa kolmosena olevan Ikaalisten Urheilijat.

ToPan maalijuhlat alkoivat tästä, Mikko Alahäivälä teki ensimmäisen maalin 42. minuutilla. Kuva: Marjo Ahlman.

Yllätysnimiä kokoonpanossa

Kotijoukkue oli taas joutunut rukkaamaan kokoonpanoaan. Avauskokoonpanossa hääräsi Marko Silmonen, 46. Silmosen ei esitystään tarvinnut hävetä. Hyviä suorituksia riitti.

Toisella jaksolla vaihdosta tuli kentälle tv:stäkin tuttu Sami Hintsanen, 48. Hintsanen on pelannut ToPan ikämiehissä niin futsalia kuin jalkapalloakin. Lauantaina mies viimeisteli pilkulta ottelun päätösosuman.

Lauantain peli oli alkuun melko tasapäistä vääntämistä. Jakson maalit tulivat aivan loppuminuuteilla: 42. minuutilla Mikko Alahäivälä ja 44. minuutilla Toni Niskala.

Akseli Sormunen oli värkkäämässä kahta seuraavaa osumaa. Ensin 49. minuutilla hän osui lähietäisyydeltä 3–0:aan. 64. minuutilla Akseli ampui vapaapotkun, jonka NePan maalivahti Jani Pelkola torjui eteensä. Ere Salmi jatkoi siitä 4–0:aan. Sami Hintsasen rankkariosuma tuli 89. minuutilla.

Ottelun palkitut olivat ToPan Marko Silmonen ja NePan Abdullah Naif Alosaimi. Juniorivalmentaja Antti Vallo jakoi tähdet ToPan parhaille: Kolme tähteä Marko Silmonen, kaksi tähteä Toni Niskala ja yksi tähti Sami Hintsanen.

Sami Hintsanen viimeisteli ToPan 5-0-voiton 89. peliminuutilla. Kuva: Marjo Ahlman.