Vanhan rakennuksen omistaja, muista: Pirkanmaan maakuntamuseo antaa korjausneuvontaa, ja Taitajarekisteristä löytyy kymmenet ammattilaiset

Monen iäkkään rakennuksen vanhat ikkunat hävitetään huteroin perustein. Miia Tyttyläinen korostaa, että tavallisesti vanhoissa ikkunapuitteissa maali on huonossa kunnossa. Sen alla olevat puuosat ovat ehdassa kunnossa. - Suosittelen, että vanhojen rakennusten omistajat tutkituttavat ikkunapuitteet oikeilla ammattilaisilla ennen kuin hävittävät ne tai vaihtavat tyystin uusiin. (Kuva: Matti Pulkkinen)Vanhan rakennuksen omistajan ei tarvitse olla yksin korjaushaasteidensa kanssa Pirkanmaalla. Auttavan kätensä ojentaa muun muassa Pirkanmaan maakuntamuseon korjausneuvonta, jossa perinnerakennusmestari sekä rakennustutkijat jakavat maksutonta opastusta. Maakuntamuseon kokoamasta Taitajarekisteristä löytyy peräti puolensataa rakennusperinteen ammattilaista, jotka myyvät osaamistaan.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.