Kukka Salmiovirta johtaa Akaan seurakuntaa Ali Kulhian tutkimusvapaan ajan – Toinen akaalaispappi siirtyy Punkalaitumen kirkkoherraksi

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt Kukka Salmiovirran Akaan seurakunnan kirkkoherran virkaan ajalle 10.8.2020–9.8.2021. Salmiovirta hoitaa kirkkoherran tehtäviä Ali Kulhian tutkimusvapaan ajan. Kulhia tekee Viialan kirkon 70-vuotisjuhlatutkimuksen, jonka seurakunta on tilannut Kirkon tutkimuskeskukselta.

Akaalainen Kukka Salmiovirta hoiti kirkkoherran tehtäviä jo kuluvan vuoden keväällä ja kesällä Kulhian ollessa pitkään vapaalla. Salmiovirta on työskennellyt Akaan seurakunnassa myös vuosina 2017–2019. Viime vuoden elokuussa Salmiovirta siirtyi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriin projektityöhön, josta hän palasi takaisin Akaan seurakuntaan alkuvuodesta.

Salmiovirta työskenteli ennen pappisuraa 19 vuotta sairaanhoitajana Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ja siellä viimeksi Taysin korva-, nenä- ja kurkkutautien osastolla.

Salmiovirta kertoo, että ajankohtainen asia Akaan seurakunnassa on strategiasuunnittelu, joka alkoi maanantaina. Suunnitteluun osallistuu työntekijöitä ja luottamushenkilöitä, ja mukaan on pyydetty myös muun muassa kaupunginjohtaja Antti Peltola.

– Katsomme, mitä seurakunta on Akaassa tulevaisuudessa, millä tavalla seurakunta on osa akaalaisten arkea ja mitä seurakunnalta toivotaan, Salmiovirta toteaa.

Strategiatyötä varten seurakunta teetti Taloustutkimuksella viime keväänä kyselyn, jossa sadalta akaalaiselta kysyttiin ajatuksia ja kokemuksia seurakunnasta.

Kukka Salmiovirta hoitaa Akaan kirkkoherran virkaa elokuulle 2021 asti. Arkistokuva Tarja Antola

Leena Sorsa Punkalaitumelle

Lempäälässä seurakuntapastorina työskentelevä akaalainen Leena Sorsa siirtyy vuodeksi hoitamaan Punkalaitumen seurakunnan kirkkoherran virkaa. Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt Sorsan Punkalaitumelle ajalle 1.9.2020–31.8.2021.

Punkalaitumella tarvitaan tuuraajaa, koska kirkkoherra Irina Kaukinen lähtee hoitamaan Pöytyän kirkkoherran virkaa Pöytyän kirkkoherran siirtyessä lähetystyöhön.

Leena Sorsa siirtyy vuodeksi johtamaan Punkalaitumen seurakuntaa. Arkistokuva Tarja Antola

Lue myös:

Akaan seurakunta teettää Viialan kirkon 70-vuotisjuhlatutkimuksen – Kirkkoherra Ali Kulhia on hakenut vuodeksi virkavapaata projektia varten

Kukka Salmiovirta jättää papin työt Akaan seurakunnassa – iso projekti odottaa naapurikaupungissa

Akaalainen Leena Sorsa on pappi ja futisäiti – piispan tytär on seurannut isänsä jalanjälkiä