Reckless Love -rumpali Heikki Ahosen mukaan yhtyeen loppuvuoden esiintymiset ovat epävarmalla pohjalla

Akaalainen muusikko Heikki Ahonen, taiteilijanimeltään Hessu Maxx, liittyi Reckless Love -yhtyeen riveihin vuonna 2009. Nyt rumpali on myös Viialan Kulttuuriklubin puheenjohtaja. Arkistokuva: Mikko Peltoniemi.

Akaalainen Heikki Ahonen on todistanut koronaviruksesta johtuvaa tapahtumateollisuuden ahdinkoa läheltä paitsi Viialan Kulttuuriklubin puheenjohtajana myös Reckless Love -yhtyeen rumpalina. Ahonen kertoo, että tilanne on bändin keikkojen osalta surullinen.

– Koko ajan tulee peruutuksia peruutusten perään. Keikkailu on aika pitkälle epävarmalla pohjalla, esimerkiksi syyskuulta peruttiin Radio Rock -risteily. Todennäköisesti emme tule tänä vuonna missään esiintymään niin sanotusti livenä.

Jos ei myydä, saatetaan vedota koronaan

Kesän aikana tapahtumateollisuutta on pyritty elvyttämään esimerkiksi pienempiä tapahtumia järjestämällä. Keikkatoiminnan elvyttäminen ei ole Heikki Ahosen kuuleman mukaan sujunut täysin ongelmitta.

Kollegat ovat kertoneet Ahoselle, että nopealla varoitusajalla sovittuja keikkoja on peruttu koronaan vedoten, mikäli pääsylippuja ei olekaan mennyt kaupaksi. Lisäksi hän sanoo kuulleensa, että artisteja on pestattu esiintymään polkuhinnoin.

– Se, että artisteja käytetään tässä tilanteessa hyväksi, on minusta todella härskiä, Ahonen toteaa.

Tilanne tuntuu oikeuksien riistämiseltä

Heikki Ahonen on tietoinen kesäkuussa perustetusta tapahtuma-alojen edunvalvontajärjestöstä Tapahtumateollisuus ry:stä, jonka kantaviin voimiin lukeutuu akaalainen Kati Kuusisto.

– On hienoa, että Kuusiston Kati ryhtyi yhtenä pääjehuna sitä perustamaan. Toivottavasti jatkossa artisteilla on oikeasti puolia pitävä taho.

Ahonen on edunvalvontajärjestön kanssa samaa mieltä siitä, että tapahtuma-ala on kärsinyt koronakriisissä pahasti. Tapahtumien perumista mies pitää ymmärrettävänä mutta siitä seurannutta tilannetta erittäin kurjana.

– Onhan se vähän ihmisoikeuksien riistämistä, kun viedään elanto. Jokaisella ihmisellä pitäisi kuitenkin jossain määrin olla vapaus harjoittaa omaa työtänsä, Ahonen luonnehtii.

Lue myös:

Korona vei Viialan Kulttuuriklubilta vuoden päätapahtuman, mutta puheenjohtaja Heikki Ahosen mukaan yhdistyksen suunnitelmat eivät siihen kaadu – ”Jos joku ovi sulkeutuu, täytyy yrittää availla mahdollisimman monta uutta” (15.7.2020)

Tapahtuma-alojen toimijat järjestäytyivät akaalaisvoimin – Kesäkuussa perustettu Tapahtumateollisuus ry sai alkunsa Kati Kuusiston havainnoista (16.7.2020)