Elinvoimaa-lehden pääkirjoitus: Katse eteenpäin!

Koronapandemia jyllää parasta aikaa maailmassa. Me suomalaisetkin olemme saaneet osamme. Jälleen kerran huomaamme, että emme ole Impivaarassammekaan suojassa. Kun maailma on globaali ja rajat auki, tällaistakin voi tapahtua.

Tämänkin pandemian keskellä meidän on muistettava, että maailman on pysyttäväkin auki ihmisten tulla ja mennä.

Nyt ei pidä lamaantua vaan tehdä kaikki voitava kansalaistemme terveyden eteen. Koronalla ei pidä nyt kenenkään leikkiä. Joka ikinen sairastunut on liikaa. Joka ikinen kuolema on turha. Antakaamme arvo heille, jotka taistelevat terveytemme puolesta.

Samalla kun pidämme huolta itsestämme ja läheisistämme toimimalla viranomaisten ohjeiden mukaan, meidän on katsottava selkeästi eteenpäin. Pandemia päättyy aikanaan, ja meidän on oltava valmiita nostamaan Suomi ja Pirkanmaa takaisin jaloilleen.

Suomen nostamiseen tarvitaan jokainen täällä toimiva yritys. Siksi on tärkeää tehdä jo pandemian aikana töitä, jotta mahdollisimman monelta yrityskuolemalta vältytään. Meidän on pidettävä pienet ja keskisuuret yrityksemme hengissä, koska vain ne työllistävät.

Elinvoima on kaunis sana, mutta nyt jos koskaan elinvoimaa tarvitaan. Tämä Pirmedioiden paikallislehtien välissä tuleva lehti kertoo, mitä elinvoima Pirkanmaalla parhaimmillaan on. Se on aktiivisia ihmisiä, kuolemattomia yritysideoita ja yllättäviä oivalluksia. Se on raakaa työtä, samettisia kesäöitä ja auringon nousua.

Huomista on ehkä tällä hetkellä tämän pandemian keskellä vaikea kuvitella. Kuvitteluunkin auttaa tämä lehti, joka kertoo mitä ihmeellistä ja ehkä ennen kuulumatontakin lähelläsi tapahtuu. Tämän Elinvoimaa-lehden ovat tehneet viiden pirkanmaalaisen paikallislehden tekijät. On myyty ja valmistettu mainokset. Jutut ja kuvat ovat syntyneet kiihkeän ideoinnin jälkeen. Kokonaisuudeksi kaiken tekee huikea ulkoasu.

Ole hyvä – tämä lehti on Sinulle tehty!

Juha Kosonen

Akaan Seudun päätoimittaja