Puolustuspään spesialisti palaa Akaa Futsalin riveihin – Työt odottavat kentällä ja seuran toimistossa

Akaa Futsalissa ensi kauden valmistelu on jo hyvässä vauhdissa, ja seura käy sopimusneuvotteluja sekä jatkosopimusten että uusien pelaajien osalta.

Kim Lingman palaa kahden naapurikaupunki Valkeakosken Mad Maxissa vietetyn vuoden jälkeen kotikaupunkinsa seuraan. Lingman ottaa roolia myös seuran toimistolta aloittaen siellä myyntipäällikön roolissa.

–  Organisaatio on viime vuosina kasvanut niin suureksi, että sitä ei enää pelkästään ilta- ja viikonlopputöinä pyöritetä, vaikka meillä iso taustaperhe onkin. Erityisesti Kim tulee keskittymään yhteistyökumppanuuksien, myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.  Koronan vuoksi toimintaympäristö on tietysti haastava. Näemme kuitenkin asian toisinpäin: nyt jos koskaan seurojen on syytä katsoa eteenpäin sekä löytää uudenlaista rohkeutta ja innovatiivisuutta, Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö kertoo.

Puolustuspään spesialistina tunnettu Lingman pääsee näyttämään kyntensä siis kahdessa eri roolissa. Kentän puolelle mies tuo joukkueeseen paikallisuuden lisäksi vahvaa sitoutumista lajiin ja tasapainoa joukkueen rakenteeseen. Toimiston puolella haaste on vähintään yhtä iso kuin kentällä.

– Vallitseva tilanne ei ole kenellekään helppo, mutta itse näen asian vähän niin kuin uuden alkuna. Pääsen mittaamaan oman tasoni mahdollisimman vaikeassa paikassa, joten tämä ei ole este vaan haaste. Kentällä ollaan jo Suomen kärkiseuroja, ja nyt lähdetään vahvistamaan entisestään myös toimiston puolta. Seuran arvot ja yhteisöllisyys nousevat esiin, varsinkin nykytilanteessa. Meillä on niiden puolesta vahva pohja, jonka päälle rakentaa, Lingman toteaa.

Kim Lingman palaa Akaa Futsaliin. Kuva Kuva Jari Mäki-Kuutti